Straffavgörande i Surahallen

Idag spelades den andra av helgens två bortamatcher

Matchen började lite trevande från båda lagen. Efter ca 5 minuter tog vi över helt och dominerade den första perioden där vi spelade med högt självförtroende, finess och kreativitet.

Det första målet kom tiden 08.33 när Sebastian Harila sköt in Robin Höglunds retur. Samma Harila är framme igen och trycker återigen in Robin Höglunds retur, tiden 10.32. Det fanns bud på fler mål för vår del i den första perioden. Vi fick spela både 5 mot 4 och 5 mot 3, men inget mål denna gång och vi gick till periodvila med 0-2 på resultattavlan.

Surahammar hade pratat ihop sig i pausen och kom ut lite som ett annat lag i mittakten. De fick en drömöppning på den andra perioden då de gjorde 1-2 redan efter 30 sekunder efter fint klapp-klapp-spel. De stod för många giftiga uppspel match genom.

Surahammar fick spela powerplay två gånger i rad i den andra perioden. Andra gången hittar de nät. Ett välplacerat direktskott betydde 2-2, vilket blev det sista målet i den andra perioden.

Vi tog tillbaka taktpinnen i den tredje perioden när Alexander Wallin och Anton Tano spelade till varandra i ett uppspel där den sistnämnda sköt. Elias Edström högg på returen vilket betydde 2-3.

Surahammar gav inte upp. Kvitteringspucken hängde i luften under den andra halvan av den tredje perioden. Vi stod under många och långa stunder emot bra, men så till slut tiden 18.16 så fick de in kvitteringspucken.

Det var en match med mycket känslor, tjuvnyp, dramatik och spänning. Vi klarade av boxplay i övertidsperioden och sedan var det många lägen åt båda håll, men som båda målvakterna fick sista ordet om. Matchen fick till slut avgöras på straffar där det krävdes hela 6 straffar från vardera lag. Till slut var det Surahammar som drog det längsta strået och fick med sig extrapoängen.

Vi åker hem till Norrbotten med 4 av 6 möjliga poäng efter denna tuffa bortaturné. Nästa match spelas i vår hemmaborg när Borlänge HF gästar oss lördag 18/12 kl 16.00. Under söndagen kommer sedan Strömsbo IF på besök, då med nedsläpp kl 15.00.

Surahammars IF – Boden Hockey, 4-3 GWS
(2-2, 0-2, 1-2)
0-1 08:33 Sebastian Harila (Robin Höglund, Felix Dahlroth)
0-2 10:32 Sebastian Harila (Robin Höglund)
2-1 20:30 Christoffer Udd (Hampus Pettersson, Lukas Söderlund)
2-2 32:43 William Otter (Mattias Eklund, Adam Karlsson) PP1
2-3 43:28 Elias Edström (Anton Tano, Alexander Wallin)
3-3 58:16 Christoffer Udd (André Astley Rydberg, Hampus Pettersson)