Storseger (igen) & serieledning!

Idag ställdes vi mot Strömsbro IF

Det var en match med mycket känslor. Redan innan första nedsläpp var det gurgel. I första avblåsningen var det också meningsskiljaktigheter vilket satte prägel för kvällens match.

Galen första period

Det var en oerhört händelserik första period och många utvisningar redan i inledningen. I powerplay satte vi 1-0 i en uppspelsfas där Anton Tano stod för ett bra avslut. Samme Tano stod även för “årets mål” endast 39 sekunder senare när han först lurade upp sin back på läktaren för att sedan stå för ett kliniskt avslut fram till 2-0.

Då dröjde det endast 15 sekunder för Strömsbro att reducera och endast 48 sekunder senare hade vi gjort 3-1 efter att Oskar Matushkin direktsköt in Lidhammars passning. En galen första period med 4 mål på 1 minut och 42 sekunder.

Vi åkte på en tidig utvisning i den andra perioden men i den spelformen var det vi som var starkast. Vi inte bara försvarade oss bra utan såg även till att utöka vår ledning. 4-1 blev till när Nyman och Lindén kom 2 mot 1 där Nyman fintade skott, passade över till Lindén som klippte till.

5-1 blev till efter en något märklig situation där Strömsbrobacken puttar in vår spelare i sin egen målvakt. Innan mittakten var slut hade vi även gjort 6-1. Oskar Matushkin stod för en dragning framför mål, i samma rörelse la han mycket läckert in pucken i nät, assisterad av Elias Edström och vår junior Carl Jonsson-Edfast. Pga sjukdom i truppen fick våra duktiga juniorer Carl Jonsson-Edfast och Elliot Jonsson göra debut i A-lagströjan den här helgen. Båda spelade med stort självförtroende och mod, kul att se dem bägge!

I slutet av den andra perioden fick Strömsbro möjligheten i spel 5 mot 3, men vi krigade och slet och Karlsson i hemmakassen stod för trygga räddningar.

Den tredje perioden var något avslagen. Vi fick ändå se 2 mål, ett för gästerna och ett för vårt hemmagäng. Strömsbro stod för periodens första mål. Vi fick sista ordet i powerplay där Felix Dahlroth tog vara på en retur och mycket kyligt väntade ut både målvakt och backar och la in pucken i princip i öppet mål.

Presskonferens efter dagens match

6 poäng av 6 möjliga denna helg och 14 gjorda mål. Nu går vi på julledighet som serieledare, förvisso i en något haltande tabell.

Nästa match spelas 28/12 i Piteå. De kommer sedan till Björknäshallen för returmöte 30/12.

Dagens matchsponsor J.B.L Advokater utsåg bästa spelare i båda lagen – Bodens #8 Anton Tano och Strömsbros #100 Viktor Ehn. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey – Strömsbro IF, 7-2

(3-1, 3-0, 1-1)
1-0 07:27 Anton Tano (Linus Hedman, Anton Avehag) PP1
2-0 08:06 Anton Tano (Fabian Nilsson, Fredrik Granberg)
2-1 08:21 Erik Broman (Ernst Axel Boberg, Adam Deutsch)
3-1 09:09 Oskar Matushkin (Mikael Lidhammar, Christian Nyman)
4-1 21:48 Filip Lindén (Christian Nyman, Felix Dahlroth) SH1
5-1 24:41 Robin Höglund (Fredrik Bergdahl, Pontus Johansson)
6-1 26:22 Oskar Matushkin (Elias Edström, Carl Jonsson-Edfast)
6-2 49:46 Adam Deutsch (Max Freyschuss, Jesper Åhlen-Hedenström)