Storseger i helgens första match

Idag ställdes vi emot Borlänge HF för första gången den här säsongen

– Vi ska äga mycket puck, sa coach Dallas i tränarintervjun inför matchen.
Och så blev det.

Vi tog direkt tag i taktpinnen och fick också utdelning tiden 2.45 när Oskar Matushkin sköt från sin backplats med bra skymning framför kassen. Det var sedan nära att kvällens Redstormkrigare Filip Lindén tryckte dit 2-0 drygt en minut senare.

Vi fortsatte trumma på och sköljde över Borlänge i den första perioden. Tiden 08.05 kom matchens första utvisning och det var gästerna som fick besöka botbänken. Men Borlänge stod emot och rensade gång på gång, inget mål denna gång. Men några minuter senare får vi spela numerärt överläge igen. Då radade vi upp lägen där Felix Dahlroth först sköt i stolpen. Några sekvenser senare slog Oskar Matushkin ett delikat pass till Alexander Wallin vid målvaktens högra stolpe som rakade in 2-0. Borlänge kom igång i slutet av den första perioden men då stod vår Antti Karjalainen för några vassa räddningar, bland annat på ett friläge.

Borlänge chockstartade den andra perioden.
Efter endast 7 sekunder stod det 2-1 där gästerna stod för en tekningsvariant med ett kliniskt avslut. De fick sedan spela powerplay för första gången i matchen och gjorde där 2-2.

Vi hängde inte läpp utan gav istället snabbt svar på tal.
Anton Tano hade pucken bakom mål och spelade fram till Linus Hedman mitt i slottet som forcerade in 3-2. Några minuter senare utökade vi även till 4-2 när Felix Dahlroth slog årets passning från egen zon fram till Robin Höglund som fri med målvakten resolut satte pucken i nät.

Kvällens matchsponsor NBR delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #9 Linus Hedman och Borlänges #8 Marcus Karlberg.

Det fanns bud på fler mål i mittakten. Bland annat hade Linus Hedman ett skott i ribban. Det var närmare 5-2 än 4-3 till publikens frenetiska hejande.

5-2 kom istället i den tredje perioden. Tiden 3.16 fick en Borlängespelare besöka botbänken och då dröjde det endast 9 sekunder för Dahlroth att hitta nät efter perfekt skymning framför kassen. Samma Dahlroth gjorde även 6-2 några minuter senare i en liknande situation, men denna gång i spel 5 mot 5.

Vi fortsatte trycka på framåt och gjorde även 7-2 när Fredrik Bergdahl fullständigt bombade in pucken i nät tiden 11.44 i den tredje perioden. Borlänge reducerade sedan tiden 13.36 i spel 5 mot 3, men närmare än så kom de aldrig och siffrorna skrevs till 7-3 denna lördagseftermiddag i Björknäshallen.