Stark förstaperiod bäddade för seger

Idag mötte vi för första gången Forshaga IF på bortais

Pucken släpptes kl 16.00 i Ängevi ishall mellan två laddade och formstarka lag. Vi spelade oerhört lugnt, metodiskt och kontrollerat i den första perioden och ledde således rättvist med 0-2 när Hesa Fredrik ljöd för periodpaus.

Det första målet kom tiden 04.13 när Pontus Johansson bakom Forshagas mål spelade fram till Kristoff Kontos som såg till att pucken hamnade i nät. Det andra målet var likt det första. Pontus Johansson bakom mål spelade upp till Felix Dahlroth som avlossade och pucken satt i nät.

Det fanns bud på fler mål i den första perioden. Bland annat när Marcus Sandström roffade åt sig pucken vid egen blålinje och blev stoppad på ett otillåtet sätt och straffslag tilldelades, men Dudek fick tyvärr inte riktigt med sig pucken så som han hade önskat.

Den andra perioden var endast 3 minuter och 38 sekunder ung när vi utökade till 0-3. Antti Kauppila stod för skottet och Christian Nyman och Viktor Lindgren stod för skymningen.

Vår Victor Johnson stod matchen genom för kanonräddningar och stabilt målvaktsspel, bland annat när Forshaga fick till fint spel i sitt powerplay i den andra perioden. Forshaga fick energi av powerplayspelet och kom in i matcher något mer, både spelmässigt och resultatmässigt. I slutet av den andra perioden gjorde de 1-3 i powerplay för deras del.

5.45 i den tredje perioden och tek i anfallszon för Forshagas del så klipper deras Viktor Lennartsson till ett ordentligt skott direkt efter tekningen som betydde 2-3 och lite nerv i matchen.

Vi kontrollerar dock tillställningen och när vi får spela powerplay några minuter senare så spelar vi riktigt fint fram till 2-4. Viktor Sandberg vann tekningen, Antti Kauppila och Joey Dudek spelade varandra och sedan Sebastian Kaijser. Hans namne Harila fanns framför kassen och skapade oreda samtidigt som Sandberg smög upp bredvid högra stolpen, blev serverad ett pass av Kaijser och bombade in pucken.

Forshaga gick för en reducering i slutminuterna när de tog ut målvakten. Vi klarade av anstormningen och gick segrande för nionde gången av nio möjliga denna AllEtta.

Nu laddar vi om direkt för att möta Borlänge HF imorgon. Nedsläpp kl 15.00 i Borlänge Ishall.

Forshaga IF – Boden Hockey 2-4
(0-2, 1-1, 1-1)
0-1 04:13 Kristoff Kontos (Pontus Johansson,Mikael Lidhammar)
0-2 06:55 Felix Dahlroth (Pontus Johansson, Mikael Lidhammar)
0-3 23:37 Antti Kauppila (Christian Nyman, Sebastian Kaijser)
1-3 39:06 Jesper Nordin (David Lennartsson, André Fredriksson) PP1
2-3 45:45 Viktor Lennartsson (Anton Klint)
2-4 50:45 Viktor Sandberg (Sebastian Kaijser, Antti Kauppila) PP1