Stabil seger mot Piteå!

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Våra hockeykrigare begav sig ikväll till Piteå för att möta dem för första gången i säsongens AllEttan Norra.

Det var vi som tog tag i taktpinnen direkt från start och var det spelförande laget under hela den första perioden. 0-1 kom således mycket rättvist i den första perioden. Målet blev till när Mikael Lidhammar tog in pucken i offensiv zon. Piteåförsvararen lyckades inte hålla undan och pucken hamnade rätt i gapet på Pontus Johansson som pangade in ledningsmålet.

Piteå hade även i den andra perioden fortsatt svårt att etablera några längre anfall och avsluten de fick till var inga problem för en mycket trygg Kevin Lindskoug i vårt mål. Vi gjorde 0-2 i den andra perioden när Viktor “Ville” Sandberg la ett mycket läckert pass bakom ryggen och bakom förlängda mållinjen fram till Sebastian Harila som rakade in pucken i nät.

När Piteå fick spela sitt andra powerplay för kvällen så gjorde istället vi 0-3. Det började med att Piteå själva tappade ut pucken till deras försvarszon. När de tänkte börja om så fanns Marcus Sandström där och satte stopp för det, pucken hamnade hos Sebastian Harila som fint serverade Sebastian Kaijser. Den sistnämnde lurade sedan upp både back och målvakt på läktaren och la mycket vackert in 0-3.

I tredje perioden reducerade Piteå till 1-3 efter en misslyckad rensning som hamnade hos Petter Mäkitalo som inte gjorde något misstag. Piteå spelade upp sig efter detta och gjorde 2-3 på styrning av Magnus Isaksson. Vi tappade inte hakan för det utan gjorde istället drygt 1,5 minut senare 2-4 när Kristoff Kontos, Pontus Johansson och Mikael Lidhammar kom 3 mot 1. Johansson “tvingade” Piteåbacken att hålla ett vaket öga på honom medan Lidhammar strategiskt släpade efter lite, fick pucken av Kontos och stod för ett kliniskt avslut.

Piteå tog ut målvakten i slutet av matchen, vi kämpade och slet, fick pucken i vår ägo och satte 2-5 i öppen kasse genom Sebastian Kaijser.

Nästa match spelas redan på lördag. Vi beger oss först till Värmland för att möta Forshaga IF på lördagen och sedan vidare till Dalarna för att möta Borlänge HF under söndagen. Nästa hemmamatch spelas på onsdag mot Piteå HC.

Piteå HC – Boden Hockey 2-5
(0-1, 0-2, 2-2)
0-1 04:03 Pontus Johansson (Mikael Lidhammar, Felix Dahlroth)
0-2 33:45 Sebastian Harila (Viktor Sandberg, Marcus Sandström)
0-3 35:41 Sebastian Kaijser (Sebastian Harila, Marcus Sandström) SH1
1-3 45:04 Petter Mäkitalo
2-3 51:05 Magnus Isaksson (Calle Behm, Emil Wrenman)
2-4 52:39 Mikael Lidhammar (Kristoff Kontos)