Stabil seger inför storpublik!

Måljubel efter 4-0.

Idag spelades äntligen den första hemmamatchen sedan 9 oktober

Det var uppdukat för hockeyfest i vår hemmaborg med toppmöte och hockeypub. Det märktes direkt i inledningen att det skulle bli en sevärd match. Redan efter två spelade minuter hade båda lagen varsin målchans. I Boden var det firma Edström-Tano som var inblandade.

Matchens första powerplay blev vårt, tiden 3.19. Östersund var duktiga på att hålla oss på utsidan men vi fortsatte trumma på och spenderade mycket tid i anfallszon i den första perioden. 11.43 fick även Östersund spela med en man mer. Vi vann där pucken ganska snabbt och i en kampsituation så ramlar Östersundspelaren, olyckligt med Bodenögon sett, och de får spela 5 mot 3. Färskt i minnet från förra helgen då det var just i den första perioden i spel 5 mot 3 som Östersund tog ledningen. Så blev det inte denna eftermiddag.

Vi kämpade och slet med Jacob Karlsson som mur i buren och klarade förtjänstfullt av både 3 mot 5- och 4 mot 5-spelet. Vi skapade sedan några vassa målchanser innan hesa Fredrik ljöd för slutsignal.

Östersund började den andra perioden i numerärt överläge men sedan var det vi som tog över. Efter endast 6 spelade minuter stod det 3-0 på resultattavlan. Det första målet kom tiden 2.25 kom 1-0 när Mikael Lidhammar vallade in pucken från i princip ingen vinkel alls.

Östersund fick kort därefter spela en man mer men i det boxplayspelet för vår del fortsatte vi att visa samma kämparanda, roffade åt oss pucken genom Sandberg och Edström där Edström, trots mjölksyra upp till öronen pga sitt slit i egen zon innan, skrinnade sig fri och la mycket säkert pucken i nät bakom Marklund i bortakassen. 1 och en halv minut senare utökade vi ytterligare när Oskar Matushkin pricksköt in 3-0.

Innan perioden var slut gjorde vi även 4-0 efter mycket fint spel där pucken gick från Edström till Sandström till Harila och slutligen tryckte Edström in pucken nät.

Vi kontrollerade matchen i den tredje perioden där vi spelade mycket lugnt och klokt. Östersund tilläts inte att krypa närmare, istället var det vi som gjorde 5-0 när Anton Avehag direktsköt in pucken tiden 11.34 i den tredje perioden.

Vilken laginsats och vilken publikfest. Vi slet som djur i egen zon, Karlsson spikade igen kassen och vi fullständigt bombade in mål framåt, detta framburna av en fantastisk hemmapublik med 1572 supportrar på plats.

Nästa hemmamatch spelas på torsdag när Kiruna IF gästar oss. Varmt välkomna tillbaka då.