Skön trepoängare mot Piteå

Ikväll var det derbydags i LF Arena och vi ställdes mot Piteå HC för fjärde gången den här säsongen.

Det har varit många jämna matcher mellan lagen, där båda matcherna i fjolårets AllEtta och senaste bortamötet innan jul, alla var oavgjorda efter ordinarie speltid. Det var faktiskt så att vi inte sedan återkomsten till HockeyEttan hade tagit någon trepoängare i LF Arena utan hela 4 av 5 matcher, i Piteå, hade slutat oavgjort efter ordinarie speltid.

Det blev jämnt ikväll också.

Redan vid drygt en minut spelad får Piteå ett jätteläge när pucken lite olyckligt bytte riktning på en klubba som låg kvar på isen. Piteås Wrenman kom fri mot vår Endre – och Endre tog hand om pucken.

Men det var ändå Piteå som tog ledningen, när Olof Lundberg avlossade skott från offensiv blålinje som letade sig in betydde det 1-0 på resultattavlan. Vi skapar en del vassa lägen men får inte riktigt den sista touchen på pucken, eller där skotten går just utanför eller hamnar på täckande Piteå-försvarare. Perioden slutar 1-0 till hemmalaget och den första perioden får nog tillskrivas Piteå, även om det var jämnt.

I den andra perioden kom vi ut lite starkare och fortsätter att skapa lägen, bland annat när Christian Pettersson spelade fram till Oliver Schack Blomstedt som sköt och Artyom Rasulov sånär fick tag på den livsfarliga returen. När knappa 6 minuter var spelade får vi även chansen i powerplay och etablerar där ordentligt med tryck och spelar kreativt. Wargh var skottredo, Husse var lurig och svårmarkerad framför kassen, Pålholm spelade snyggt fram till Tamminen som sköt, men John Westermark lät sig inte överlistas i något av dessa fallen.

Piteå hade matchen igenom vassa och distinkta uppspel, men vår Claes Endre tar allt – alltifrån puckar han “ska ta” till “det-där-måste-bara-vara-mål”-puckar, och hela spektrat där mellan.

Det var inget direkt skönspel från något av lagen och den andra perioden kan summeras som böljande och nervkittlande.

Ännu mer nerv i matchen, och fullständig frenesi från ca 150 Bodensupportrar, blev det när Johan Ceder snodde åt sig pucken i offensiv zon, driver mot mål och spelar över till Jesper Ylivainio som rakar in kvitteringspucken! 1-1 på resultattavlan inför den sista akten.

Även den tredje perioden var mycket fram och tillbaka. Först hade vi ett läge, sedan hade Piteå ett läge och så vidare. Men med drygt 6 minuter spelade så får vi chansen i powerplay och då sitter även 1-2-pucken, signerad Max Pålholm.

Piteå jagade kvittering och fick även luft under vingarna när de också fick chansen att spela i powerplay, två gånger om, men vårt Bodenförsvar står pall. Vi sliter och slänger oss och Claes Endre spikar igen. Hesa Fredrik ljöd till slut och matchen kunde summeras. 1-2 och 3 sköna poäng med hem till Boden.

Nu väntar hockeyhelg i vår hemmaborg där vi tar emot Vallentuna på lördagen och Väsby på söndagen. Även damlaget spelar på söndag där de tar emot Hertsörinken med nedsläpp kl 12.15. Det blir minst sagt en hockeyfest tillsammans i Björknäshallen!

Piteå HC – Boden Hockey, 1-2
(1-0, 0-1, 0-1)
Målskyttar Bodens HF: Jesper Ylivainio, Max Pålholm
Målskytt Piteå HC: Olof Lundberg
Skott: 26-18 (6-3, 6-5, 14-10)
Utvisningar BHF: 4×2 min PHC: 3×2 min
Domare: Olov Lundqvist
Publik: 880 personer