Seger & Serieledning!

Målskytten Anton Tano kramas om av Joey Dudek, Sebastian Kaijser och Antti Kauppila.

Vi tog tag i taktpinnen redan från start och skapade tidigt i matchen målchanser. 1-0 kom tiden 08:56 genom Mikael Lidhammar assisterad av Fredrik Bergdahl. Det delades ut utvisningar åt båda håll. Först fick vi lira powerplay, sedan Teg, sedan vi och sådär höll det på. Tiden 17.58 tog till slut Teg vara på sitt numerära överläge och satte 1-1.

Felix Dahlroth och Mikael Lidhammar skapade direkt i inledningen av andra perioden en jättechans, likaså Marcus Sandström som kom fri, men Stenmark i bortakassen stod för några bra räddningar. Någon minut senare gör istället Teg 1-2. Vi gav direkt svar på tal och kvitterade när Jake Bolton avlossade ett välplacerat skott.

Teg fortsatte att visa att de har ett sylvasst powerplayspel och gjorde i den spelformen även 2-3 innan den andra perioden var slut. Innan den andra perioden var slut var vi nära att trycka dit 3-3-pucken, men Hesa Fredrik ljöd för periodpaus och det målet fick vänta till den tredje perioden…

I tredje perioden kom 3-3 signerat Sebastian Kaijser. Endast 32 sekunder senare gjorde vi också 4-3 genom Kristoff Kontos som blev serverad ett fint pass av Sebastian Kauppila, blev fri med Stenmark i bortakassen och satte ledningsmålet.

Den tredje perioden var verkligen en period som bjöd på spänning. Det var lägen åt ena hållet, sedan åt andra. Vår burväktare Kevin Lindskoug stod för några riktigt fina och viktiga räddningar i perioden, bland annat på två frilägen. Istället kunde vi göra 5-3 i powerplay genom Anton Tano, i princip i tom bur, efter pass av Sebastian Kaijser.

Teg gav sig givetvis inte och när de fick möjligheten att spela med en man mer (4 mot 3 i detta fall) tog de också ut målvakten för att spela 5 mot 3. Vi klarade av det, kämpade och slet och visade verkligen upp vilket enormt krigarhjärta vi har. Teg fortsatte att pressa på och fick till sist in 5-4, men närmare än så kom de aldrig.

– Det vi tar med oss är att vi vänder matchen och vinner den till slut. Det är starkt, mycket starkt, säger Robert “Dallas” Dahlroth i presskonferensen efter matchen. Se hela den här (länk).

Ytterligare 3 poäng inkasserade vilket innebär att vi nu är serieledare. Detta med 2 matcher mindre spelade än både 2an Östersund och 3an Teg.