Seger i premiären

Ikväll spelades premiären i HockeyEttan Norra för vår del, där vi ställdes emot Kalix HC på bortais

Det var vi som förde matchen i den första perioden och stod för majoriteten av puckinnehavet. Det var också vi som rättvist tog ledningen med 0-1. Efter en massiv Bodenpress var det Mattias Fahlesson som såg till att  pucken hamnade i nät. Målet blev till i en situation där Felix Dahlroth sköt, Sebastian Huczkowski krigade framför kassen, varpå pucken trillade rakt i famnen på en bra placerad Fahlesson vid den högra stolpen som klippte till. Vi gick till periodvila med 0-1 på resultattavlan. Siffrorna hade kunnat vara större, till vår fördel, speciellt med tanke på att vi hade 2 ramträffar redan i inledningen.

Ja, Jacob Carlsson i hemmamålet spelade stabilt, och när inte han var på pucken så hade han stolparna med sig. Totalt i matchen blev det 5 ramträffar för vår del. Även vår David Otter spelade tryggt och säkert i målet, och stod för några viktiga räddningar i matchen.

Under den andra perioden fick vi se fint powerplayspel av Kristoff Kontos och Sebastian Kaijser när de spelade pucken fram och tillbaka till varandra över centrallinjen. Den sistnämnde var också där ytterst nära att lirka in pucken. Pucken tog sig bakom Carlsson, men inte hela vägen in i mål.

Den andra perioden förblev mållös. I den tredje perioden fick vi återigen se ett tillbakapressat Kalix, men hemmamålvakten, och även hans målram, höll dem kvar i matchen. Den tredje perioden såg länge ut att bli mållös även den, men när klockan stod på 19.38 och Kalix hade plockat ut målvakten så fick domaren signalera för 1-1.

Under de sista 22 sekunderna hann vi skapa både ett farligt läge och fick med oss en utvisning. Mycket tack vare att Christian Nyman satte full fart framåt. Hesa Fredrik ljöd, men vi fick börja förläningsspelet med en man mer på banan. Vardera lag hann få var sitt riktigt vasst läge, men när vi sedan fick spela 4 mot 3 även i slutskedet av förlängningen så sätter Jake Bolton spiken i kistan och ser till att vi åker hem med 2 poäng och en seger i bagaget.

Hemmapremiären spelas redan på onsdag när Kiruna AIF gästar oss.
Info för publik i hallen kommer under måndag.

Kalix HC – Boden Hockey 1-2
(0-1, 0-0, 1-0, 0-1)
0-1 17.22 Mattias Fahlesson (Felix Dahlroth, Kristoff Kontos)
1-1 59.38 Johan Pettersson (Philip Norberg Aspnäs)
1-2 64.44 Jake Bolton (Kristoff Kontos, Pontus Johansson) PP1
Skott: 20-34 (4-16, 9-7, 7-5, 0-6)
Utvisningar BHF: 4×2 min KHC: 6×2 min
Domare: Filip Bohm