Piteå gick segrande ur första derbyt

Den första perioden kantades och präglades av utvisningar. Hela 5 st blev det. Först var det vi som fick spela powerplay två gånger om, men Piteå fredade sig bra i sitt boxplayspel. De två vassaste lägena hade firma Max Wahlgren-Pontus Johansson följt av Robin Höglund fram till Linus Hedman, men Westermark i bortakassen höll tätt.

Sedan var det vår tur att besöka botbänken, men även vi klarade av boxplay.

Ledningsmålet kom istället i spel 5 mot 5 och det var Piteå som tog tag i taktpinnen när Joakim Högberg gjorde 0-1. Just innan stod vår Fredrik Granberg för en fin schysst tackling och Mike Sjöberg för en bra räddning, men det var Piteåspelarna som var hungrigast på returen.

0-2 kom i spel 5 mot 4 för Piteås del. Vi radade sedan upp lägen i slutet av den första perioden, men gick till periodvila med 0-2 på resultattavlan.

Det var även Piteå som gjorde det tredje målet, denna gång på ett 2 mot 1-läge, men vi gav snabbt svar på tal när Joel Wahlgren, läckert assisterad av brorsan Max Wahlgren, kyligt la in pucken i nät. Men även Piteå ville ge snabb replik och utökade till 1-4 drygt 1 minut senare. Då tog vi time out, pratade ihop oss och kom ut ordentligare. Det gav till slut resultat när Alexander Wallin vackert satte 2-4 tiden 14.52. Snöpligt, med Bodenögon sett, utökade Piteå till 2-5 just innan den andra periodpausen.

Den tredje perioden var hafsig, typiskt träningsmatchslik, där inget av lagen fick någon vidare ordning på pucken för att skapa längre anfall, men två mål fick publiken se. Det första för perioden stod för Piteå för efter att vår Alexander Wallin tacklats och blivit liggande i offensiv zon. På den spelvändningen petade Piteå in 2-6. Vi snyggade till siffrorna till 3-6 efter att Linus Hedman avlossade och Christian Nyman stod för en perfekt otagbar styrning.

Nu laddar vi om för nästa match som spelas redan om en vecka när Tegs SK gästar oss, nedsläpp kl 19.00 i HIVE Arena Boden.

Boden Hockey – Piteå HC, 3-6
(0-2, 2-3, 1-1)
0-1 13:47 Joakim Högberg (Magnus Isaksson)
0-2 17:03 Victor Edström (Ludvig Warg, Petter Mäkitalo) PP1
0-3 25:35 Petter Mäkitalo (Victor Edström, Albin Thyni Johansson)
1-3 25:56 Joel Wahlgren (Max Wahlgren, Robin Höglund)
1-4 27:13 Joakim Högberg (Albin Thyni Johansson, Magnus Isaksson)
2-4 34:52 Alexander Wallin (Fabian Nilsson)
2-5 19:42 Albin Thyni Johansson (Albin Nylund)