Övertygande femetta i premiären

Äntligen seriepremiär i Dam- & Ungdomsligan!

Vi gasade på direkt från första nedsläpp. 1-0 kom tiden 5.34 när Ida Dahlroth bombade in pucken. Det var mycket nära 2-0 genom Ulrika Waara redan i bytet efter och några minuter senare kämpar sig Camilla Norberg halvt fri, men Luleåmålvakten höll tätt. Matchens första utvisning drabbade bortalaget och vi fick således chansen i powerplay där vi bland annat fick se ett läckert backskott av Johanna Jakobsson-Åhl, men inget mål denna gång.

Vi fick även besöka botbänken i den första perioden och visade då uppoffrande spel och några vassa räddningar av Rebecca Christersdotter. Det dröjde till tiden 16.48 innan vi fick se nästa mål, denna gång genom Kajsa Forssén som klippte till ordentligt. 2-0 var alltså resultatet inför den andra perioden.

Det dröjde endast 32 sekunder av den andra perioden innan domarna fick signalera för mål igen. 3-0 blev till när Kajsa Forssén visade upp lysande skridskoåkning och åkte sig fri och sköt. Returen såg sedan Camilla Norberg till att sätta i nät. 4-0 kom drygt 2 minuter senare, signerat Camilla Lindqvist.

Vi fick se många läckra aktioner under matchen. Bland annat riktigt fin lir mellan Tina Nordlund och Camilla Norberg, men Luleåmålvakten står också för några lysande räddningar.

5-0 blir till i powerplay när Marion Sundström forcerar in pucken. Luleå kryper sedan närmare och reducerar till 5-1 tiden 9.22 med ett fint backhandskott av Luleås Elin Bergdahl. Bortalaget får lite energi av målet och skapar en del farligheter, men Christersdotter i hemmamålet visade upp fenomenalt målvaktsspel och slutresultatet skrevs till 5-1.