Nervkittlande seger!

Det var redan på förhand en nervkittlande drabbning då det stod oerhört viktiga poäng på spel för båda lagen. Inför matchen hade Kiruna IF 23 inspelade poäng och vi hade 21 (24 om man väljer att räkna med Sundsvalls WO som det inte har kommit något beslut om ännu).

Vi satte gasen i botten direkt. Redan när matchuret stod på 7.13 hade hemmapubliken fått jubla för 2 mål. Det första målet kom till när Mikael Lidhammar sköt och Alexander Wallin var hungrigast på returen. 2-0 styrde Robin Höglund in efter skott av Anton Tano.

Kiruna IF gav inte upp. De reducerade tiden 13.27 efter att vi olyckligt snubblade i en uppspelsfas vilket gjorde att Hampus Hagström blev helt fri och satte 2-1. Drygt 3,5 minut senare hade bortalaget vänt på steken till 2-3.

– Vi har 2-0 där och sedan släpper vi 3 för enkla mål där vi ger Kiruna chansen att komma in i matchen och de flyger ju fram i det läget. Vi har de första 7 minuterna i den första perioden, sedan har de resten, sa coach Nobbe i presskonferensen efter matchen. Presskonferenserna hittar du alltid på vår youtubekanal.

I den andra perioden tog Kiruna IF över. De stod för oerhört snabba omställningar, intensiv backcheck och vann många dueller. Vi kämpade och ville, men fick det inte att stämma i mittakten. Kiruna IF utökade sin ledning till 2-4 i slutet av den andra perioden i powerplay.

Vi tog pausvila, pratade ihop oss och påbörjade jakten i den tredje perioden. Tiden 9.49 reducerade Fredrik Granberg med ett vasst skott till de 1019 besökarnas stora förtjusning. Vi fick givetvis energi av både målet och av hemmapubliken och det hängde under många och långa stunder en kvitteringspuck i luften.

Tiden 14.03 kom den. Kvitteringspucken. Signerad Anton Tano i powerplay som bombade in 4-4 bakom en chanslös Eriksson i bortakassen och Björknäshallen kokade. Vi fick avsluta den tredje perioden med spel i numerärt överläge, men inget mål där, även om det var nära. Vi inledde även övertidsperioden med powerplay. Precis när KIF blev fulltaligt så direktsköt Anton Tano in 5-4 och vi tog hand om 2 oerhört viktiga poäng i Allettanstriden.

– Vi hittar en väg in i matchen, det såg väldigt mörkt ut där ett tag, men vi ska prövas på vägen och jag tycker att vi får svar på vårt spel, hur vi formerar laget osv. Så för oss var det en superviktig och lärorik match, avslutar Nobbe.

Nu väntar bortamatch på lördag när vi gästar Örnsköldsvik HF.

Boden Hockey – Kiruna IF, 5-4 OT
(2-3, 0-1, 2-0, 1-0)
1-0 05:58 Alexander Wallin (Mikael Lidhammar, Christian Nyman)
2-0 07:13 Robin Höglund (Anton Tano, Pontus Johansson)
2-1 13:27 Hampus Hagström
2-2 14:42 Simon Thyni (Rasmus Similä, Emils Ezitis)
2-3 17:03 William Palovaara (Jesper Landström, Kristian Eriksson)
2-4 37:29 Parker Moskal (William Palovaara, Kyle More) PP1
3-4 49:49 Fredrik Granberg (Robin Höglund, Anton Danielsson)