Seger, 7-1 mot Kiruna IF

FÖRSTA PERIODEN

Boden fick powerplay tidigt i matchen, redan efter 49 sekunder, men tyvärr gjordes inget mål.

Vid 3:58 gjordes däremot målet 1-0 i spel 5 mot 5. Målskytt #76 Joel Wahlgren.

Boden är det spelförande laget och har ett betydligt högre tempo.

Vid 6:20 in i perioden drabbades Boden av en utvisning, men man stressade och pressade Kiruna till misstag som inte ledde till några farligheter. Boden klarade av det numerära underläget.

I den femtonde spelminuten fick Boden powerplay igen, och den här gången krävdes det bara 29 sekunder innan det blev mål. Målet gjordes av #11 Henri Tamminen, assisterad av #78 Max Wahlgren.

Perioden slutade 2-0.

ANDRA PERIODEN

Redan efter drygt en minut åkte Kiruna på ytterligare en utvisning. Nu fick de verkligen lära sig att om man drar på sig utvisningar straffas man hårt i HIVE Arena. Det tog bara 2 sekunder innan #78 Max Wahlgren stänkte in 3-0.

Ju längre perioden led, desto mer kom Kiruna in i matchen. De skapade en hel del farligheter, men Jacob Karlsson stod pall för allt som motståndarna slängde mot honom. Varken frilägen eller sidledspassningar kom förbi.

Perioden blev svängig med chanser åt båda hållen och farligheter som haglade.

Boden tilldelades en straff efter cirka 15 minuter. Straffen togs av #61 Isak Pantzare, men tyvärr blev det inget mål då pucken smet utanför målvaktens vänstra kryss.

I slutet av perioden drog Kiruna på sig flera utvisningar som resulterade i att Boden fick spela 5 mot 3. Vid 19:47 smällde #21 Pontus Johansson in 4-0 efter att pucken gått som på ett snöre genom zonen. Han assisterades av #7 Felix Dahlroth.

TREDJE PERIODEN

I den tredje perioden hade Kiruna vuxit in i matchen betydligt mer.

Men efter 6:09 vände Boden snabbt spelet genom mittzonen, och #7 Felix Dahlroth la en fin passning till #41 Fabian Nilsson som trampade in i zonen och tryckte dit 5-0.

Drygt en minut senare reducerade Kiruna på grund av ett felpass i egen zon. Kirunas #7 sköt direkt och målet var otagbart för en annars strålande Karlsson i målet.

Vid 10:38 gjorde #78 Max Wahlgren mål på en härlig icingvariant. #63 Christian Nyman slog en puck för icing, men Max kom med högre fart än motståndarbackarna. Han rundade kassen och lade sedan in pucken nästan i öppen kasse. Resultatet var 6-1.

I den 16:e spelminuten hade Kiruna två jättelägen att reducera ytterligare, men Karlsson räddade dubbelt upp. Strax efter, närmare bestämt 16:07, gjorde Boden 7-1 genom #62 Alexander Wallin när han tryckte in pucken från nära håll.

Boden behöll kommandot och spelade av den sista delen av matchen, som sedan avslutades med resultatet 7-1.

Skott: 34-13