Målsnålt i söndagens match

#44 Robin Höglund la in 1-1-pucken i nät.

1-2 förra gången lagen möttes, 1-2 även idag

Vi skapade målchanser i den första perioden men utan att göra mål. Inte heller gästerna gjorde något mål i den första perioden men såg till att göra matchens första mål direkt i inledningen av den andra perioden. En puck som studsade rakt i gapet på en omarkerad Strömsbrospelare framför kassen som inte gjorde något misstag.

– Det första målet är inte ens en möjlighet som de spelar sig till utan det är vi som har pucken och bjuder till det. Så har det sett ut lite de senaste matcherna, det är vi som ställer till det för oss själva. Vi spelar lite omständligt, drar ner på tempot och det räcker för att tappa poäng, samtidigt som jag tycker att Strömsbro gör det jättebra, sa Per Ljusteräng efter matchen.

Endast 1 minut senare var Robin Höglund framme och skapade först ett farligt läge med skott direkt efter tekning. Några sekunder senare låg pucken i nät efter att han först tagit tillbaka pucken till offensiv zon, spelat till Elias Edström som spelade tillbaka.

Vi fick spela matchens två första powerplay men skapade där inte jättemycket, samtidigt som Strömsbro försvarade sig bra. Den andra perioden var böljande där inget av lagen riktigt bet sig fast i anfallszon.

I slutet av den andra perioden drabbades vi av kvällens första, och enda, utvisning för vår del och det nyttjade Strömsbro genom att sätta 1-2.

Vi jagade kvittering i den tredje perioden och det var nära ett flertal gånger, bland annat med Alexander Wallin och Fabian Nilsson, men pucken smet just utanför. Strömsbrospelarna såg trötta ut och vi spenderade mycket tid i anfallszonen, men utan att få in pucken samtidigt som Strömsbromålvakten stod för viktiga räddningar, bland annat på Max Wahlgrens friläge. Gästerna klarade av att hålla undan och tog hand om samtliga 3 poäng denna afton.

– Vi visade mer desperation i tredje perioden. Nu gäller det att vi kan kombinera desperation med lite taktik och spelförståelse också. Jag är nöjd med energin i slutet och sen måste vi se till att få in mer puckar på mål, avslutar Ljusteräng.

Dagens matchsponsor JIAB Hyrcenter utsåg bästa spelare i båda lagen – Bodens #9 Linus Hedman och Strömsbros #35 Victor Eriksson.

Nu har vi bortamatcher två helger i rad. Nästa helg gästar vi Lindlöven och Väsby, helgen därpå åker vi till Piteå och Sundsvall. Helgen 25-26/2 kommer sedan Hanviken och Nyköping till vår hemmaborg.