Målkalas i Värmland

Det blev ett riktigt målkalas idag i Värmland, där framför allt våra backar stod för några riktiga smällkarameller. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Idag mötte vi Forshaga IF på bortais

Redan i den första perioden fick vi se 4 mål, där de 3 första var i powerplay. Vi tog ledningen i matchen när Oskar Matushkin sköt från sin backplats tiden 07.43. Forshaga kvitterade ca 4 minuter senare när Victor Berglind (son till BBK:aren Tomas Berglind) avlossade, även han från sin backplats.

Tiden 18.17 vände Forshaga till 2-1, men vi kavlade upp ärmarna och gav direkt svar på tal när Anton Avehag gjorde 2-2.

Direkt i inledningen av den andra perioden var Marcus Sandström nära att sätta 2-3 men inget mål denna gång, men tiden 2.51 satt ledningsmålet. Sebastian Harila och Fredrik Granberg forcerade framåt där den sistnämnde läckert la in pucken bakom hemmamålvakten.

Det blev en del utvisningar i den andra perioden som avlöste varandra och det blev spel i såväl 5 mot 4, 4 mot 4, 4 mot 3. Men nästa mål i matchen kom i spel 5 mot 5 efter att vi hade skapat många och långa farliga sekvenser i anfallszonen. Till sist är det Felix Dahlroth som mycket läckert skjuter ribba in bakom en chanslös hemmamålvakt.

Vi fortsatte föra matchen även i den tredje perioden där vi stod för såväl fysiskt spel som kreativa aktioner. Vi utökade till både 2-5 och 2-6. Det första målet i den tredje perioden gjorde Mikael Lidhammar. Tiden 11.49 hade en Forshagaspelare fått besöka botbänken. Då dröjde det endast 5 sekunder för Mikael Lidhammar att stänka dit 2-5, från i princip ingen vinkel alls.

Forshaga stod för tappra försök och tog även ut målvakten ganska tidigt. Vi gjorde 2-6 i öppen kasse genom Marcus Sandström. Forshaga tröstmålade till 3-6 med ca en halv minut kvar av ordinarie speltid.

Forshaga IF – Boden Hockey, 3-6
(2-2, 0-2, 1-2)
0-1 07:43 Oskar Matushkin (Mikael Lidhammar, Viktor Sandberg) PP1
1-1 11:17 Victor Berglind (Herman Johansson, Jakob Ringsby) PP1
2-1 18:17 Emil Smedberg (Victor Berglind, Herman Johansson) PP1
2-2 19:37 Anton Avehag (Anton Tano, Robin Höglund)
2-3 22:51 Fredrik Granberg (Sebastian Harila, Henri Tamminen)
2-4 35:44 Felix Dahlroth (Christian Nyman, Mikael Lidhammar)
2-5 51:54 Mikael Lidhammar (Oskar Matushkin, Felix Dalhroth) PP1
2-6 58:59 Marcus Sandström ENG
3-6 59:27 William Johanesson (William Eriksson, Herman Johansson)

Kiruna AIF – Kalix HC, 1-4

Nu väntar Surahammars IF imorgon för vår del. De har inlett serien på ett övertygande sätt där de har tagit 3 poäng mot seriefavoriten Hudiksvalls HC och idag vann mot Piteå med 3-1. I Surahammar hittar vi bröderna Otter. David som var målvakt hos oss ifjol och forwarden William som spelade i Kiruna IF ifjol.