Målkalas i Skellefteå

Vi tog tag i taktpinnen direkt och redan när matchuret stod på 03.32 så stod det 0-2 på resultattavlan. Sebastian Kauppila gjorde det första målet efter att han först stoppat ett uppspel för hemmalaget, sedan fått tillbaka pucken av sin namne med efternamnet Huczkowski och därefter tryckte in pucken rätt i krysset. Det andra målet uppstod när det blev lite grötigt i Lejonförsvaret. Vi kom starkast ur den situation och var också starkast framför kassen med Viktor Sandberg sist på pucken.

Innan den första perioden var slut så hade Sebastian Harila styrt in 0-3 och hans namne med efternamnet Kaijser prickskjutit in 0-4 på friläge efter ett mycket snyggt pass av deras namne Kauppila.

I sanningens namn så kändes 0-4 efter den första perioden som ett resultat i underkant. Förutom att Kristoff Kontos fick ett mål bortdömt så hade vi fått se fina aktioner och farliga lägen av bland annat Tano, Nilsson, Nyman och Johansson.

Pucken släpptes för den andra perioden och David Otter fick stå för en svettig räddning direkt i inledningen. Men sedan var det återigen Boden för hela slanten. När 6.34 var spelat av den andra perioden fick vi spela vårt första powerplay för matchen och då såg Viktor Sandberg till att bli tvåmålsskytt när han sköt in en retur. Domaren fick sedan signalera för 0-6 när Sebastian Kaijser retfullt enkelt fick gå förbi både 1 och 3 Lejonförsvarare innan pucken serverades till Sebastian Harila som la den i nät. Innan perioden var slut gjorde vi även 0-7 när Christian Nyman stod för ett läckert handledsskott.

SK Lejon kom ut något piggare i den tredje perioden och stod även i inledningen av denna period för en jättechans, men David Otter stod också för en jätteräddning. Istället gjorde vi 0-8 när Sebastian Kauppila, som för övrigt var stekhet denna afton, sköt och Sebastian Huczkowski fanns framför kassen och Christian Nyman såg till att lägga in returen.

Efter powerbreak i den tredje perioden svängde spelet lite mer och i en situation där pucken studsade och for i Bodenzonen föll den rätt i gapet på hemmalagets Anton Fält som sköt in 1-8. Några sekunder senare fick vi också lite oordning i vårt uppspel och Lejons William Strömbäck blev fri och gjorde där inget misstag vilket betydde 2-8 på resultattavlan tiden 12.59 i den tredje perioden. I matchens sista powerplay för vår del så bröt Sebastian Harila starkt in framför kassen och hans namne Kaijser var snabbt dit för att se till att returen hamnade i nät. Slutresultatet skrevs därmed till 2-9.

Nu väntar Östersund och Sundsvall på bortais i helgen.

SK Lejon – Boden Hockey 2-9
(0-4, 0-3, 2-2)
0-1 02.45 Sebastian Kauppila (Sebastian Huczkowski, Antti Kauppila)
0-2 03.32 Viktor Sandberg (Anton Tano, Marcus Sandström)
0-3 08.42 Sebastian Harila (Jake Bolton, Johan Höglund)
0-4 12.44 Sebastian Kaijser (Sebastian Kauppila, Antti Kauppila)
0-5 27.19 Viktor Sandberg (Sebastian Harila, Sebastian Kaijser) PP1
0-6 30.02 Sebastian Harila (Sebastian Kaijser, Antti Kauppila)
0-7 35.03 Christian Nyman (Sebastian Kauppila, Antti Kauppila)