Målfest i Borlänge

Revanschdags mot Borlänge HF

Idag kl 16.00 släpptes pucken i Borlänge Ishall

Det var första gången vi mötte Borlänge på bortais denna säsong, men vi har tidigare mött dem två gånger i Björknäshallen. Den första matchen vann vi med 7-3 och den andra matchen slutade 4-4 efter ordinarie speltid och Borlänge tog sedan hand om extrapoängen i straffläggningen. Det var med andra ord ett revanschsuget Bodengäng som kom till Borlänge idag.

Dagens match började med utvisningar åt båda håll. Redan efter 8 sekunder fick Borlänge besöka botbänken. I det powerplayspelet fick vi det inte att stämma, en del felpass och inte riktigt samstämt. Precis när Borlänge blivit fulltaligt så åkte vi ut för 6 man och Borlänge fick visa upp sitt powerplay – de ledde powerplaystatistiken inför dagens match. Knappt 40 sekunder tog det för Viktor Bemström att skjuta in 1-0 till hemmalaget.

Vi tog time out kort därefter och snackade ihop oss, efter det tog vi över mer och mer.

När matchuret stod på ca 8 minuter fick vi se målchanser i parti och minut. Oskar Matushkin var inblandad i en målchans när han sköt med skymning framför kassen av Sebastian Harila. Sedan var det Anton Danielsson som sköt och det var svårt att räkna hur många Boden- (och Borlänge)-spelare som fanns framför kassen och kämpade om returerna.

Det osade kvittering många och långa stunder i den första perioden. Till slut satt den. Sebastian Hansson var starkast på en retur och det var utjämnat på resultattavlan inför den andra perioden.

I den andra perioden satte vi gasen i botten direkt och hade både tagit ledningen och utökat innan klockan hade räknat upp till 7 minuter. Det första målet blev till när Marcus Sandström passade till Sebastian Harila mitt i slottet som överlistade hemmamålvakten med en backhand. Detta var Harilas 5e mål under de senaste 6 matcherna.

1-3 var en delikatess signerat firma Lidhammar-Edström-Johansson där den sistnämnda var just sist på pucken.

Innan mittperioden var slut fick vi även se 1-4, när Filip Lindén var hungrigast framför kassen. Det var även en match med en del tjuvnyp och heta känslor, vilket visade sig i slutet av perioden när det blev en del gurgel.

Även i den tredje perioden gjorde vi 3 mål och vann till slut den här matchen på ett komfortabelt sätt.

1-5 gjorde Anton Tano på halvt friläge när han sköt i gubbhörnet. 1-6 blev till i powerplay när Anton Avehag sköt välplacerat och 1-7, även det i powerplay, när Anton Tano sköt. Borlänge tröstmålade sedan till 2-7 med 10 sekunder kvar av matchen, men det var ändå vi som fick fira efter slutsignalen. 3 sköna poäng och vi klättrade upp på den viktiga 3:e platsen i tabellen.

Imorgon gästar vi Strömsbro IF innan vi spelar sista matchen i Allettan på onsdag, då i vår hemmaborg och det är Piteå HC som gästar oss.

Borlänge HF – Boden Hockey, 2-7
(1-1, 0-3, 1-3)
1-0 02:53 Viktor Bemström (André Dahlqvist, Martin Janohls) PP1
1-1 13:14 Sebastian Hansson (Johan Höglund, Filip Lindén)
1-2 23:27 Sebastian Harila (Marcus Sandström, Sebastian Huczkowski)
1-3 26:54 Pontus Johansson (Elias Edström)
1-4 36:49 Filip Lindén (Anton Avehag, Sebastian Hansson)
1-5 48:31 Anton Tano (Marcus Sandström, Mikael Lidhammar)