Klart: Det högst rankade laget inför slutspelet!

Idag var det dags att möta ett revanschsuget Hanviken på deras hemmais

Hanviken hade käkat taggtråd efter gårdagens förlust mot Östersund och började dagens match piggt och aggressivt. De ställde vår Kevin Lindskoug på prov flera gånger i den första perioden, men han stod för några fenomenala räddningar.

Det var vi som tog ledningen i matchen när Alexander Wallin och hans kedjekamrater var hungrigast framför Hanvikenmålet tiden 5.13 i den andra perioden. Hemmalaget gav inte upp utan fortsatte att skapa lägen. Vi klarade av boxplay, både med en och två man mindre, men till slut tiden 9.51 i den andra perioden hittade Hanvikens notoriska målskytt Felix Liljegren nätet i spel 5 mot 4 för deras del. Innan den andra perioden var slut hann de även göra 2-1.

Vi startade den tredje perioden piggt och hade direkt bud på 2-2, vilket blev ett faktum tiden 2.20 när vår notoriska målskytt Kristoff Kontos bombade in pucken. Hanviken fortsatte att visa att de är ett bättre lag än vad tabellen visar och gjorde 3-2 genom den föredetta Bodenspelaren Robin Askebrand.

Vi gav inte upp, utan kavlade istället upp ärmarna och gick för ytterligare en kvittering. Det var oerhört nära genom Anton Tano när ca 5 minuter återstod av matchen i spel 5 mot 4 för vår del, men inget mål denna gång. Vi tog time out tiden 17.40, pratade ihop oss, tog ut målvakten och byggde upp fint lir som ledde fram till att Kristoff Kontos stänkte in 3-3, vilket blev resultatet efter tre spelade perioder.

I förlängningsperioden avgjorde vi. Anton Tano tog in pucken i offensiv zon på ett smart sätt, höll i och serverade Viktor Sandberg som, fri med Edlund i hemmakassen, mycket kyligt sprättade in pucken med backhand.

Vi rullar hem mot Norrbotten och Boden med 5 av 6 poäng från denna Stockholmsresa. Detta innebär att det nu är klart att vi är det högst rankade laget inför slutspelet – inget lag i AllEttan Södra kan längre ta fler poäng än oss. Innan slutspelet drar igång ska dock AllEttan avslutas med ett derby mot Kalix på bortais onsdag 17/3.

Hanvikens SK – Boden Hockey 3-4 OT
(0-0, 1-1, 2-2, 0-1)
0-1 25:13 Alexander Wallin (Viktor Lindgren, Fabian Nilsson)
1-1 29:51 Felix Liljegren (Matthias Sundberg, Dennis Nordström) PP1
2-1 32:08 Joel Ahlin (Robin Jacobsson, Pelle Carlsson)
2-2 42:20 Kristoff Kontos (Pontus Johansson, Mikael Lidhammar)
3-2 50:06 Robin Askebrand (Alexander Ahlin)
3-3 58:10 Kristoff Kontos (Albin Thyni Johansson, Mikael Lidhammar)
3-4 62:32 Viktor Sandberg (Anton Tano, Antti Kauppila)