Ingen medstuds i premiären

Ikväll drog Kvalserien till HockeyAllsvenskan igång, där vi mötte Kristianstads IK i den första matchen. Även denna afton var det många som hade kommit till hallen för att stötta vårt hemmalag – 1923 personer var med och bidrog till en härlig inramning!

Det var Kristianstad som tog tag lite i taktpinnen och gjorde 0-1 efter 08.11 när pucken såg ut att gå ribba in. Det var också ett resultat som stod sig perioden ut. Oskar Sehlstedt spelade lysande i hemmakassen.

Kristianstad chockstartar den andra perioden genom att göra 0-2 i spel i numerärt överläge, precis efter att vår Fredrik Bergdahl hade blivit omkullvält och blivit liggande, men ingen åtgärd från domaren och istället 0-2. 0-3 kom några sekunder senare i ett flygande anfall.

Även om det var inte en start någon av oss hade önskat så känner vi ju alla våra Boden Hockey-krigare vid det här laget, och de tänkte minsann inte ge sig. Det fanns bud på första reduceringspucken flera gånger, bland annat efter Bodens powerplay i andra perioden när Boden etablerat riktigt tryck och höll i det även i spel 5 mot 5.

Det var styrningar, dueller framför mål, några briljanta passningar, prickad målram och vissa monsterräddningar av Joel Gistedt i bortakassen. Pucken ville inte riktigt studsa vår väg.

I tredje perioden sitter den till slut, det är Markus Magnusson som går förbi både 1 och 2 gubbar och sedan passar till Simon Cederborg-Nilsson som klipper till ett riktigt pangskott från offensiv blålinje som hittar nät. 1-3 och vittring på fler mål.

Det kom ytterligare några lägen, och det kändes väl som att Boden gjort sig förtjänta av åtminstone något mål till. Istället letar sig pucken retfullt in i tom målbur, efter att vi hade tagit ur målvakten för att få spela i numerärt överläge. Resultatet skrevs således till 1-4.

Men vi känner som sagt våra Boden Hockey-krigare. Vi spottar i nävarna, kavlar upp ärmarna och är garanterat redan nu hungriga på revansch. Nästa match spelas mot Tranås på bortais på lördag och sedan väntar Almtuna på bortais på måndag. Sedan nästa torsdag, 28/3, är det återigen hemmamatch – då mot Hudiksvall.

Krigarna behöver vårt stöd även då, så vi hoppas att vi ses i en återigen kokande Björknäshall. Varmt välkomna!

Boden Hockey – Kristianstads IK 1-4
(0-1, 0-2, 1-1)
Målskytt Boden Hockey: Simon Cederborg-Nilsson
Målskyttar Kristianstads IK: Victor Laz, Johan Lundgren x2, Herman Hansson
Skott: 16-23 (5-10, 5-8, 6-5)
Utvisningar BHF: 4×2  KIK: 3×2
Domare: Pierre Schilken
Publik: 1923 personer