Hudiksvall gick segrande ur helgens första match

2-3, signerat #78 MAx Wahlgren.

Hockeyhelg dag 1 av 2

Matchens första jätteläge x2 stod Robin Höglund för varav det andra läget var en ramträff. Istället var det Hudiksvall som gjorde mål i matchens första powerplay. Hudiksvall stod för en bra inledning av matchen och gjorde även 0-2 och 0-3 i den första perioden.
– Jag tycker att första perioden är riktigt bra, en av de bästa på länge för vår del, sa Hudiksvalls tränare Dennis Hall i presskonferensen efter matchen.

Vi fick en smakstart på den andra perioden när Alexander Wallin och Robin Höglund krigade bäst framför kassen och Höglund var den som såg till att pucken hamnade i nät.

– Vi får 1-3 i den andra perioden och har bud på fler, men vi hade behövt något fler mål där för att kunna göra riktig match av det, sa Per Ljusteräng i presskonferensen efter matchen.

Det var nära 2-3 bara några sekunder senare när Robin Liljekvist sköt iväg ett skott som höll på att ställa Johansson i bortakassen helt. Det var rejäl Bodenpress på isen sedan och rejält tryckt på läktaren framförda av Redstorm.

Det blev en radda utvisningar under den andra halvan av den andra perioden, 5 mot 4-spel, 4 mot 4-spel, 4 mot 3-spel, 4 mot 5-spel, men inget mer mål under perioden och det stod 1-3 inför den tredje perioden.

Linus Hedman och Max Wahlgren var inblandade i ett jätteläge i den andra spelminuten i den tredje perioden, men pucken träffade stolpen. Men tiden 11.19 låg pucken i nät. Max Wahlgren stod för en läcker aktion när han gick förbi både en och två försvarare och sedan kyligt överlistade Johansson i bortakassen.

Dagens matchsponsor Rote Consulting delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #78 Max Wahlgren och Hudiksvalls #12 Christoffer Jansson.

Det blev spännande. Vi jagade kvittering, men Hudiksvall höll undan och tog hand om samtliga 3 poäng. Detta innebär att vi nu är 4 lag på 21 poäng i tabelltoppen.

Imorgon möter vi Strömsbro IF på hemmais med nedsläpp kl 16.00. Kom till hallen och stötta vårt gäng!