Full pott i helgen!

Gårdagens seger mot tabelltvåan Hudiksvalls HC följdes idag upp av en seger mot serieledande Östersunds IK!

Den första perioden handlade mycket om special teams. Först spelade vi powerplay och sedan spelade vi boxplay, sedan spelade vi powerplay igen. Totalt delades det ut 10 utvisningsminuter åt båda lagen under den första perioden.

Vi kämpade och slet i vårt boxplay. Vårt Bodenförsvar med Victor Johnson som sista utpost stod emot Östersunds två första numerära överlägen, men under deras tredje försök i den spelformen så ringde det. 0-1 tiden 16.01.

När vi sedan fick spela med en man mer så utjämnade vi till 1-1. Precis som igår så var det Kristoff Kontos som med bara ynka sekunder kvar av den första perioden gjorde mål. Denna gång efter en delikat passning av Jake Bolton.

Vi fortsatte den andra perioden där den första slutade, vi tryckte och gasade på. 2-1 kom tiden 3.28 i den andra perioden när Sebastian Kaijser, stark som en oxe, gick förbi både 1 och 2 Östersundsförsvarare. Domare Andersson lyfte armen för avvaktande utvisning men fick istället signalera för mål när Kaijser tryckte in framför mål och la pucken i nät. Bara någon minut senare stod Johnson för en viktig räddning när Östersunds Brett Boing kom fri.

Även den andra perioden var en utvisningsrik historia. Vi gjorde mål i spel 5 mot 4, trodde vi, men målet dömdes bort för spelare i målgården. Vi hängde inte läpp för det, fortsatte istället att trycka på och gjorde rättvist 3-1-målet någon minut senare. Anton Tano serverade Oscar Tellström som mycket läckert och fräckt satte pucken i nät. Östersund gav snabbt svar på tal och gjorde 3-2, även detta mål i powerplay för deras del, innan den andra perioden var över.

I den tredje perioden var det vi som ville och skapade mest, men även Östersund hade några vassa lägen. Det var vi som gjorde periodens första mål, när vi utökade ledningen till 4-2. Det var Sebastian Kaijser som fullständigt bombade in pucken i kryssmaskorna bakom Carl Hjälm i bortakassen. Östersund tog ut målvakten och gjorde 4-3 i spel 6 mot 5, med drygt 1,5 minuter kvar av ordinarie speltid, men tilläts aldrig komma närmare än så. Vi spikade igen och tog hand om samtliga poäng.

6 poäng av 6 möjliga i helgen och totalt 9 poäng av 9 möjliga i serien. Detta mot de 3 lag som just nu ligger etta, tvåa och trea i tabellen med 2-5 fler spelade matcher än oss.

Dagens matchsponsor Team Sportia delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #67 Sebastian Kaijser och Östersunds #4 David Westlund.

Nu väntar nästa drabbning redan på onsdag när vi tar emot Kalix HC i vår hemmaborg. Nedsläpp kl 19.00. Missa inte det!

Boden Hockey – Östersunds IK 4-3
(1-1, 2-1, 1-1)
0-1 16:01 Kasper Elo (Lucas Byhlin, Ben Hawerchuk) PP1
1-1 19:54 Kristoff Kontos (Jake Bolton, Pontus Johansson) PP1
2-1 23:28 Sebastian Kaijser (Antti Kauppila, Sebastian Kauppila)
3-1 35:31 Oscar Tellström (Anton Tano, Sebastian Kauppila)
3-2 38:34 Erik Rainersson (David Westlund, Kasper Elo) PP1
4-2 51:28 Sebastian Kaijser (Oscar Tellström, Antti Kauppila)
4-3 58:27 Erik Rainersson (Jonas Emmerdahl, Jesper Schiöler)