Full pott i helgen!

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Idag var det dags att möta Surahammars IF för tredje gången denna Alletta

Båda de tidigare mötena hade slutat med en straffseger för Surahammar, men idag blev det inte så.

Vi tog ledningen direkt i inledningen efter ett snyggt pass av Anton Danielsson som Filip Lindén smart tog ner på skridskon och fri med Otter i hemmakassen satte pucken i nät. Den första perioden fortsatte med Bodendominans och ett flertal heta målchanser.

Andra perioden fortsatte i samma anda och 0-2 kom efter bra förarbete Linus Hedman som passade till Anton Avehag som med ett direktskott överlistade hemmamålvakten. Surahammar svarade dock med att reducera några minuter senare i en spelvändning.

Efter 14:30 i den andra perioden åkte tyvärr vår unge duktige junior Jack Sirkka på en ful huvudtackling som renderade i matchstraff och 5 minuter powerplay för vår del. Där gjorde Alexander Wallin 1-3 på styrning av Huczkowskis skott.

Den tredje perioden startar Sura lite bättre och fick till några långa anfall men utan att de skapade några jättefarliga chanser. Vår Christian Nyman punkterade matchen genom att göra 1-4 tiden 5:02 i den tredje perioden, även det målet i powerplay.

Vi rullar hemåt efter en tuff bortahelg, med 6 sköna poäng av 6 möjliga.

Nu väntar äntligen hemmamatch på onsdag när Kiruna AIF gästar oss. Bodens fantastiska fastighetsägare bjuder sina hyresgäster på fri entré. Hyresgäster hos Bodenbo, Wiksténs fastigheter och Tallkvisten fastigheter hämtar sina biljetter hos Boden Hockeys kansli måndag-onsdag kl 12-15. Välkomna!

Surahammars IF – Boden Hockey, 1-4
(0-1, 1-2, 0-1)
0-1 02:02 Filip Lindén (Anton Danielsson)
0-2 24:37 Anton Avehag (Linus Hedman, Christian Nyman)
1-2 30:17 Jakob Forslund (Sebastian Tellström Jovicic)
1-3 38:02 Alexander Wallin (Sebastian Huczkowski, Linus Hedman) PP1
1-4 45:02 Christian Nyman (Oskar Matushkin, Pontus Johansson) PP2
Skott: 20-37 (6-15, 5-10, 9-12)
Utvisningar BHF: 2×2 min SIF: 4×2 min, 1×5 min, 2x Game Misconduct, 1x Match Penalty
Domare: Markus Yngvesson
Publik:  409 personer