Förlust i Östersund

Östersund fick två chanser i numerärt överläge tidigt i matchen. Vi klarade av dessa, men det ledde också till att Östersund kom in i matchen och fick spendera en del tid i offensiv zon. När vi väl var fulltaliga ställde vi upp ett mer strukturerat spel.

Det var dock Östersund som tog ledningen, med knappt två minuter kvar av första perioden. Innan perioden var slut visades Bodens Christian Nyman ut 5+game för slewfooting, där även Östersunds David Westlund fick 5+match för fighting.

Skottstatistiken 14-2 till hemmalaget efter den första perioden speglade inte direkt matchen, men många skott fastnade både här och där och vi hade stundtals svårt att få fram puckarna på mål.

I den andra perioden duggade utvisningarna tätt. I spel 4 mot 4 bygger vi upp ett bra tryck i offensiv zon, men kommer inte till något jätteläge. Istället är det Östersund som gör 2-0 i spel i numerärt överläge när Jesper Schiöler var snabbast på en retur. Vi var riktigt nära reducering i slutet av mellanakten, men efter två perioder stod det alltså 2-0 på resultattavlan i en match där inget av lagen bjöd på något direkt skönspel.

Vi får chansen i numerärt överläge tidigt i den tredje perioden och bygger upp ett bra spel, men pucken ville verkligen inte in bakom Christoffersson i hemmakassen denna afton. Östersund utökar till 3-0 tiden 47:29 efter en soloprestation av Tony Söderman. Krajcovic stod för några jätteräddningar och räddade även en straff.

Med drygt 3 minuter kvar av matchen provar vi ta ut målvakten för att spela 6 mot 5, men tyvärr blir det inget Boden-mål denna afton och matchen slutar 3-0.

Detta innebär att vi står kvar på 23 poäng, samma poäng som Piteå HC efter kvällens omgångar. Piteå leder nu serien på bättre målskillnad. Vi har chans att återta serieledningen redan på onsdag! Hoppas att vi ses i vår hemmaborg då och hejar fram vårt hemmalag. Nedsläpp kl 19.00.

Östersunds IK – Boden Hockey 3-0
(1-0, 1-0, 1-0)
Målskyttar Östersunds IK: Emil Pettersson, Jesper Schiöler, Tony Söderman
Skott: 38-23 (14-2, 13-10, 11-11)
Utvisningar BHF: 7×2 min, 5 min + game ÖIK: 4×2 min, 5 min + match
Domare: Oscar Spång
Publik: 1502 personer

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic