Förlust i Gävle

Idag spelades den sista matchen på denna tuffa bortaturné

Vi gästade Strömsbro. Ett Strömsbro som har kommit igång ordentligt i slutet av serien och slåss med näbbar och klor för att hålla sig på rätt sida om strecket för att ta sig vidare till slutspelet.

Det var Strömsbro som tog ledningen i den första perioden, i matchens första powerplay. Vi kämpade och slet, men fick det inte riktigt att stämma och det stod 1-0 på resultattavlan inför den andra perioden, där Strömsbro skulle få börja spela 5 mot 4.

Den andra perioden drog igång och Strömsbro fick en riktig drömstart där deras Nicklas Strid stod för ett riktigt bra avslut som betydde 2-0. Vår bästa chans i perioden kom sedan när Anton Tano var fri med hemmamålvakten Sahlin. Men Sahlin var omutlig ikväll och räddade det skottet. Istället var det Strömsbro som kom 2 mot 1 i en spelvändning och satte 3-0.

Precis som Oskar Matushkin varnade för i inför artikeln (länk) så har Strömsbro några riktiga spjutspetsar och mycket individuell skicklighet. De gjorde 4-0 i powerplay efter ytterligare ett vasst avslut.

Vi jagade reducering i den tredje perioden, medan Strömsbro försvarade sin ledning och slog undan. Till slut ljöd Hesa Fredrik för slutsignal och slutresultatet skrevs till 4-0.

Strömsbro IF – Boden Hockey, 4-0
(1-0, 3-0, 0-0)
1-0 11:06 Stefan Söder (Nicklas Strid, Adam Deutsch) PP1
2-0 20:22 Nicklas Strid (Stefan Söder, Viktor Ehn) PP1
3-0 28:01 Christoffer Persson (Philip Hägerström, Linus Lundberg)
4-0 38:22 Adam Deutsch (Stefan Söder, Viktor Ehn) PP1
Skott: 24-21 (9-6, 11-5, 4-10)
Utvisningar BHF: 5×2 min SIF: 2×2 min
Domare: Hampus Springare
Publik:  163 personer

Efter ca 110 mil i buss sedan i torsdags har vi nu “bara” 75 mil hem. Uppladdningen för onsdagens rafflande SISTA omgång har redan börjat.

Vi möter Piteå. Sista matchen i Allettan. Derby. Och allt i egna händer.
Så kom till Björknäshallen för att stötta vårt gäng!
Förutsättningarna är enkla:
Om vi vinner säkrar vi den viktiga 3:e platsen i tabellen som handlar om att få hemmaplansfördel i Play Off – då får vi hemmaplansfördel (och väljer motstånd) både i kvartsfinalen och i ev. semifinal. Piteå å sin sida vill säkra 6:e platsen för att få hemmaplansfördel i kvartsfinalen!

Det kommer återigen, kanske nu mer än någonsin, bli ett stekhett derby!