Boden upp i topp av tabellen

Idag var det dags att möta Borlänge HF för första gången den här säsongen. Borlänge HF är ett lag som år efter år placerar sig i topp och som vi många gånger har haft svårt för.

Vårt hemmalag började dagens match bäst. Vi skapar ett jätteläge redan efter en minut genom firma Lidhammar/Kontos, men Eriksson i bortakassen stod för en spektakulär räddning. Borlänges första skott på mål var en jättechans när Markus Persson kom fri tiden 6.32. Helt fel spelare att komma på ett friläge, med Bodenögon sett, men Lindskoug mellan stolparna tog hand om både förstaläget och returen på ett tryggt sätt.

Vi fortsatte att mala på och skapade oreda i Borlängezonen hela den första perioden. Borlänge levde mest på spelvändningar fram till tiden 11.57 då de fick matchens första chans att spela numerärt överläge. Våra hockeykrigare med Christian Nyman i bräschen löste det och fick även med oss en utvisning när Nyman blev fälld. I 4 mot 4-spelet ringde det. Pontus Johansson nätade, assisterad av Kristoff Kontos och Antti Kauppila.

I en uppspelsfas i den andra perioden blev nästa mål till. Kristoff Kontos och hans kedjekamrater lämnade över pucken fint mellan varandra där Kontos var den som smällde in pucken i nät. I en spelvändning reducerade sedan Borlänge när deras Mikael Hansson blev väldigt ensam framför mål och gjorde där inget misstag. Vi gav snabbt svar på tal och gjorde 3-1 genom Mikael Lidhammar, assisterad av Pontus Johansson och Antti Kauppila.

Vår Kevin Lindskoug stod för några svettiga och viktiga räddningar i inledningen av den tredje perioden. Tiden 8.38 i den tredje perioden fick Borlänge besöka botbänken och då tog det bara 7 sekunder för oss att utöka vår ledning till 4-1. Målet gick till genom att Pontus Johansson sköt från backplats, pucken vallades in i mål genom sargstuds, studs i målvakten. Jake Bolton fanns framför målvakten och noterades som sist på pucken.

Det var nära 5-1 flera gånger direkt efteråt. Först genom firma Tellström/Dudek/Tano och sedan genom såväl Viktor Lindgren och Christian Nyman, men Borlängemålvakten stod för några svettiga räddningar. Borlänge fick spela powerplay tiden 13.25 i den tredje perioden och Lindskoug stod där för en riktigt snygg benparad i den första anstormningen, men Borlänge fick slutligen in 4-2 och fick vittring på mer. Det tillät inte vi. Vi kämpade och slet och såg till att samtliga 3 poäng stannade i Boden.

Beskrivning saknas.
Dagens matchsponsor PSP utsåg bästa spelare i båda lagen – Bodens #21 Pontus Johansson och Borlänges #11 Mikael Hansson

Nu ligger vi på andraplats med samma poäng som serieledande Östersunds IK men med 3 matcher mindre spelade.

Nästa match spelas redan på tisdag när vi tar emot Tegs SK som flåsar oss i nacken i tabellen där de har 2 poäng mindre än oss men också 2 matcher mer spelade. Missa inte den matchen, den kommer alldeles säkert at innehålla exakt de ingredienser som krävs för en riktigt underhållande match.

Boden Hockey – Borlänge HF 4-2
(1-0, 2-1, 1-1)
1-0 13:40 Pontus Johansson (Kristoff Kontos, Antti Kauppila)
2-0 26:38 Kristoff Kontos (Mikael Lidhammar)
2-1 30:26 Mikael Hansson
3-1 32:57 Mikael Lidhammar (Pontus Johansson, Antti Kauppila)
4-1 48:45 Jacob Bolton (Felix Dahlroth, Mikael Lidhammar) PP1
4-2 54:34 Mikael Hansson (Emil Lind, Marcus Björk) PP1