Boden krossade Sundsvall

Det var vi som fick matchens första möjlighet att spela i numerärt överläge. Inget mål den gången dock och Sundsvall fick därmed energi av avklarat boxplay och skapade en kavalkad av farligheter som Victor Johnson i vårt mål fick stångas ordentligt med i inledningen. Johnson spelade tryggt och säkert i kassen, tog hand om puckarna så att det istället var vi som kunde göra ledningsmålet.

0-1 blev till när Johansson visade upp för Brandcode Arena vilket skott han har. Det dröjde sedan endast 23 sekunder innan det även stod 0-2 på resultattavlan. Tano passade till Kaijser som blev ensam med Sundsvallsmålvakten och mycket kyligt la in pucken i nät.

Innan den första perioden var slut hade vi även utökat till 0-3. Denna gång i powerplay när Johansson satte fart och var påväg att runda kassen, istället för att spela pucken i tangentens riktning så passade han bak till Lidhammar vid stolpen som slog in pucken på volley.

I den andra perioden fick vi återigen se läckert klapp-klapp-spel av Bodenkanonerna, men Sillanpää i hemmamålet stod där för en fin räddning. Även vår Victor Johnson visade upp några superräddningar i inledningen av den andra perioden.

0-4 gjorde vi tiden 13.58 i den andra perioden när Antti Kauppila i samspel med Sebastian Kaijser såg till att pucken återigen hamnade i nät. Kauppila på blålinjen såg att Kaijser smög sig in mot mål och skottpassade en puck som Kaijser styrde in. Samma Kauppila visade igen upp läckert öga för spelet när han i powerplay passade fram till Viktor Sandbergs 0-5-mål.

Det var en match med en del känslor och många utvisningar delades ut åt båda lagen. Även 0-6 blev till när Sundsvall satt på botbänken och även denna gång fick vi se fint passningsspel. Johansson slog ett flippass över centrallinjen som Tano klippte till på.

Sundsvall reducerade till 1-6 tiden 14.11 i den tredje perioden men kom aldrig närmare än så. Med 15 sekunder kvar av matchen släpptes pucken i vår försvarszon och i spel 3 mot 5 för vår del. Kristoff Kontos vann tekningen till Sebastian Kauppila. Pontus Johansson satte full fart framåt. Med en sekund kvar på klockan bombade Kontos in 1-7 och fastställde slutresultatet. Samma resultat som för drygt en vecka sedan när lagen möttes i Björknäshallen.

IF Sundsvall Hockey – Boden Hockey 1-7
(0-3, 0-2, 1-2)
0-1 05.13 Pontus Johansson (Kristoff Kontos, Felix Dahlroth)
0-2 05.36 Sebastian Kaijser (Anton Tano, Viktor Sandberg)
0-3 11.43 Mikael Lidhammar (Pontus Johansson, Felix Dahlroth) PP1
0-4 33.58 Sebastian Kaijser (Anton Tano, Sebastian Kauppila)
Publik: 125

Nu spelas nästa match på torsdag när Piteå HC gästar Björknäshallen med nedsläpp kl 19.00.

Med anledning av rådande restriktioner kommer 25 platser gå till säsongskortsinnehavare som vill gå på matchen. Det är altså viktigt att säsongskortsinnehavare meddelar till sasongskort@bodenhockey.se senast tisdag kl 17.00 :
1) Jag vill se matchen i Björknäshallen och om jag inte får plats vill jag ha en kod till webben.
2) Jag kan inte komma på matchen men vill ha en kod till webbsändningen.
Inget svar = Jag kan inte komma och kan inte se matchen på webben.