3 poäng mot topptippade Hudiksvalls HC

1-0 genom #24 Viktor “Ville” Sandberg!

Så var det äntligen dags att dra igång AllEttan-spelet för oss igen och vi började med tufft motstånd direkt, när topplaget Hudiksvalls HC gästade oss under lördagen

Det var mycket Boden i inledningen och det syntes verkligen att det var ett spelsuget gäng, som ibland nästan blev lite för ivriga. Tiden 03.20 satt 1-0 genom Viktor “Ville” Sandberg. I en spelvändning blev han serverad ett läckert pass av Felix Dahlroth och styrde distinkt in ledningspucken.

Hudiksvall kvitterade drygt 5 minuter senare och växte in i matchen mer och fick även spela matchens första powerplay, men vi redde ut det med Kevin Lindskoug som trygg sista utpost. Med endast 4 sekunder kvar av den första perioden gjorde vi 2-1. Kristoff Kontos på backhand, assisterad av Mikael Lidhammar och vi var åter i förarsätet.

Den andra perioden slutade mållös, närmast var Anton Tano med ett riktigt läckert skott som var sånär på att gå i nät, men istället prickade målramen. I den tredje perioden fick vi se ytterligare några fina lägen med bland annat Pontus Johansson, Kristoff Kontos och Sebastian Kaijser, men Hudikmålvakten stod för några viktiga räddningar.

3-1 kom till slut tiden 7.07 i den tredje perioden. Anton Tano var blixtsnabb in i anfallszonen, rundade kassen och serverade Joey Dudek som klippte till ordentligt. När drygt 4 minuter återstod av ordinarie matchtid fick gänget från Hälsingland chansen i numerärt överläge, och tog tillvara på den. 3-2 på resultattavlan med lite mindre än 3 minuter kvar.

Hudiksvall jagade en kvittering, men drog istället på sig en utvisning. Vi spelade lugnt och rutinerat i numerärt överläge och var även oerhört nära att sätta 4-2 genom Mikael Lidhammar, men 3-2 förblev resultatet och vi inkasserade 3 oerhört sköna och viktiga poäng i den fortsatta kampen mot Allsvenskan.

Dagens matchsponsor Bodens kommun delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #60 Kevin Lindskoug och Hudiksvalls #22 Linus Hedman. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Imorgon gästar Östersunds IK vår hemmaborg. Formstarka Östersund vann idag sin match mot Kalix med hela 1-9. Det blir alldeles säkert en tuff, och inspirerande, uppgift för vårt gäng. Missa inte det, nedsläpp kl 15.00 och du hittar sändingen här (länk). Sändningsstart kl 14.30.

Boden Hockey – Hudiksvalls HC 3-2
(2-1, 0-0, 1-1)
1-0 03:20 Viktor Sandberg (Felix Dahlroth, Fabian Nilsson)
1-1 08:43 Linus Hedman (Felix Carenfelt, Lukas Enqvist)
2-1 19:56 Kristoff Kontos (Mikael Lidhammar, Sebastian Kauppila)
3-1 48:06 Joey Dudek (Anton Tano, Sebastian Kaijser)
3-2 57:07 Christoffer Jansson (Jesper Wiberg, Marcus Sirén) PP1
Skott: 22-32 (6-9, 9-14, 7-9)