3 poäng i helgens första tuffa bortamatch

Idag hade vi begett oss de 54 milen till Sundsvall för att möta dem på bortais första gången den här säsongen

Sundsvall har spelat bra i den första delen av årets grundserie och låg inför matchen på en 4e plats i tabellen, med viss lucka ned till lagen som krigar om den 5e och sista platsen till Allettan.

Sundsvall fick en drömstart på den första perioden när de tidigt tog ledningen i en spelvändning. De kom i några sådana farliga lägen under perioden, men Hjälm räddade. Det var förutom det en lite tillknäppt första perioden men där Sundsvall var något bättre. Resultatet 1-0 efter den första perioden fick alltså ses som rättvist.

Vi kom ut med mer bestämda till den andra perioden vilket direkt gav utdelning. Elias Edström rundande listigt kassen vilket ställde Rönnqvist i hemmakassen helt och 1-1 var ett faktum. Strax där efter fick vi möjligheten att spela powerplay och där fick vi se några chanser, för båda lagen, men inget mål denna gång.

Under den andra perioden började vi skapa långa anfall i Sundsvallzonen och de fick bekymmer att hinna byta. Vi pressade på ordentligt men Sundsvall försvarade sig också med näbbar och klor.

Vi fortsatte spela disciplinerat och ordentligt i den tredje perioden. Vi gjorde dessutom 1-2 på ett oerhört snyggt sätt när Joel Wahlgren med kedjekamrater snurrade runt friskt. Joel släppte pucken till Kevin Arvidsson som kunde glida in helt omarkerad i slottet och stänkte in pucken i nät.

Vi spelade lugnt och kontrollerat och tillät inte Sundsvall att skapa så mycket. En slumpmässig riktig chans hade de i slutet av perioden, men Carl Hjälm stod för en lysande benparad. Sundsvall provade till sist att ta ut målvakten för att spela 6 mot 5 men då satte istället Kapten Johansson 1-3 i tom kasse. Samma kapten blev tacklad fult i samma ögonblick som hesa Fredrik ljöd, vilket såklart väckte känslor. Men det gick bra för kapten och vi kunde glatt packa in oss i bussen för vidare färd, med 3 poäng i bagaget.

Imorgon väntar tabelltvåan Hudiksvall på bortais.