2 poäng mot nytt motstånd

Gästande Forshaga IF startade matchen piggast men vi växte in i matchen mer och mer under den första perioden och skapade där några fina anfall och farliga lägen. Tiden 14.23 satt 1-0. Antti Kauppila passade i en uppspelsfas fram till Anton Tano som läckert slingrade sig förbi sin Forshagaförsvarare, skrinnade sig fri och la kyligt in pucken i nät. 3 minuter senare ringde det igen. Joey Dudek stod för ett kliniskt avslut som betydde 2-0 på resultattavlan.

– De fick mycket istid och var effektiva. Det är tre supergenier, säger Nobbe om firma Tano-Dudek-Tellström i presskonferensen efter matchen som du kan se här (länk).

I andra perioden delades lite fler utvisningar ut, åt båda håll, men ingen av lagen lyckades ta vara på de inledande numerära överlägena. På tredje försöket i powerplay för Forshagas del fick de in reduceringspucken, med dryga minuten kvar av mittakten. Dessförinnan blev vi tilldömda straffslag, men Forsberg i Forshagamålet stod för en bra räddning. Matchen igenom fick vi se två riktigt bra målvakter, i båda kassarna, som stod för flera fantomräddningar var.

Forshaga började den tredje perioden som de slutade den andra, genom att göra mål, och det stod 2-2 på resultattavlan. Vi skapade också några vassa lägen, ett exempel på ett sådant var när Johansson sköt och Kontos var rapp på returen, men bortamålvakten hann i vägen.

Vi tog över mer och mer i slutet på den tredje perioden och pressade verkligen på för att få in 3-2-pucken, men Forshaga fredade sitt mål och vi fick dela med oss av poäng för första gången i vår hemmaborg under den här säsongen.

Lagen bytte lite chanser med varandra i 3 mot 3-spelet i förlängningsperioden, men till slut kom det där 3-2-målet när Anton Tano slog ett pass i en vilt forcerande Sebastian Kaijsers riktning. Kaijser bröt sedan in framför mål med en Forshagaspelare i släptåg och dundrade in slutresultatet. Vi tar alltså med oss 2 poäng ifrån matchen och blickar direkt vidare mot ny strid imorgon, när Borlänge HF gästar oss. Samma tid, samma kanal.