11e raka segern!

1-0 genom Joey Dudek!

Ikväll spelades AllEttans första derby för vår del, när Kalix HC gästade oss i Björknäshallen

Vårt hemmalag skapade tryck i Kalix försvarszon direkt från första nedsläpp. 1-0 kom till slut mycket rättvist, tiden 10.52, genom Joey Dudek i en uppspelsfas där Dudek visade att han har ett ruggigt skott. I spel 4 mot 4 gör vi 2-0, även det i den första perioden. Antti Kauppila sköt, snyggt assisterad av Sebastian Kaijser.

I den andra perioden utökade vi både till 3-0 och 4-0. Det tredje målet blev till när Sakari Turtiainen sköt från sin backplats och Pontus Johansson och Sebastian Kaijser fanns framför mål där Kaijser såg till att lägga returen i nät. Det fjärde målet stod Fabian Nilsson för när han väl placerid vid den högra tekningscirkeln läckert dundrade in pucken efter pass av Viktor Sandberg.

Kalix kom in lite mer i matchen i den andra perioden och gör i slutet av perioden 4-1, just detta mål lite olyckligt med Bodenögon sett då vi snubblar vilket gör att Kalix kommer 2 mot 0 och gör där inget misstag.

Kalix får sedan tidigt i den tredje perioden chansen i numerärt överläge, en chans som de tar tillvara på och sätter 4-2. Vi tar sedan över lite mer igen där vi bland annat under den första halvan av den tredje perioden skapade ett så pass långt anfall att vi hann byta både 1 och 2 gånger medan Kalixförsvararna såg ut att behöva syrgas, men inget mål denna gång och Kalix lyckades till slut få ut pucken.

Det blev en del känslor i matchen och ännu fler utvisningar. Tiden 9.55 i den tredje perioden satt 2 Kalixspelare och 3 Bodenspelare på botbänken. När utvisningarna hade kvittats resulterade det i 5 mot 3-spel för Kalix och i den spelformen satte de 4-3 direkt.

I det efterföljande 5 mot 4-spelet för Kalix så är det istället vi som gör 5-3. Sebastian Kaijser forecheckar högt och stressar Kalixbacken så pass att han spelar pucken rätt i gapet på Kaijser som dunkar dit pucken. Det är även nära att Anton Tano trycker dit ett mål i shorthanded.

Kalix spelar 6 mot 4 i slutet av matchen men vi kämpar och sliter och spikar igen. Slutresultatet skrevs således till 5-3 och vi inkasserade vår 11e raka seger och är fortsatt obesegrade på hemmaplan den här säsongen.