1 poäng i Piteå

Piteå inledde starkast och skapade ett jätteläge redan den första minuten, men Calle Hjälm i vår kasse klarade. Tidigt blev det också gurgel vilket betydde 4 mot 4-spel som sedan blev 4 mot 3-spel för Piteå där Jesper Ylivainio hittade nät.

Vi krigade oss in i matchen mer och mer och tog över mer och mer. Till slut satt 1-1, rättvist, i slutet av perioden. Nils Thomasson vann tekningen i offensiv zon, Robin Liljekvist sköt och Max Wahlgren styrde in kvitteringspucken.

I den andra perioden höll vi i taktpinnen från början till slut. Johannes Sundström i hemmakassen höll kvar Piteå i matchen när vi gång på gång attackerade. Till slut kom 1-2 efter att slitvargen Fabian Nilsson kämpat ut pucken ur egen zon, spelade Alexander Wallin som satte full fart framåt. Fint spel mellan Nilsson och Wallin och 1-2 var ett faktum med den sistnämnda just sist på pucken.

Vi fortsatte trumma på i den tredje perioden och stod för många långa anfall där vi skapade oreda i Piteås försvarszon. Vi hade även totalt 3 frilägen under matchen, men som Sundström räddade.

Piteå plockade ut målvakten i slutet för att jaga kvittering, vi slog till icing och fick efter tekningen inte ut pucken. Det nyttjade Piteå på bästa sätt och gjorde 2-2 med 57 sekunder kvar av ordinarie speltid och matchen gick till förlängning. I förlängningsperioden var det vi som var spelförande fram till att vi drabbades av en utvisning. Vi kämpade och slet, Calle Hjälm stod för en jätteräddning och matchen fick istället avgöras på straffar.

Fabian Nilsson satte distinkt sin straff. Det gjorde även Piteås Joakim Högberg och Anton Holmberg och extrapoängen gick till Piteå.

Vi åker vidare söderut för att möta Sundsvall imorgon med nedsläpp kl 16.00.