1 poäng i Östersund

Ikväll spelades den första av 3 tuffa bortamatcher under den här veckan

Det såg ut som att det var vi som tog ledningen ca 06.30 då Christian Nyman droppade till Linus Hedman som sköt, men målet dömdes bort för spelare i målgården. Utöver det så hände det inte så mycket i den första perioden, förutom att Östersund fick spela matchens första powerplay där vi stred emot och höll undan i vårt boxplayspel.

I den andra perioden kom målen.
Det var Östersund som gjorde det första men vi kvitterade snabbt då Oskar Matushkin sköt och Sebastian Harila styrde in pucken i nät, detta i spel 5 mot 4. Vi fick några minuter senare chans att spela en man mer igen, men just när Östersund blivit fulltaligt var det istället de som utökade till 2-1 efter att Skärström kom direkt från utvisningsbåset.

Direkt i den tredje perioden var det nära kvittering. Det vassaste läget skapade Robin Höglund och Linus Hedman men Mantler stod emot, denna gång. Domare Öberg fick sedan signalera för 2-2 när Sebastian Harila passade över centrallinjen till sin namne Huczkowski som klippte till direkt och så hårt att Mantler i hemmakassen inte hade en chans.

Det var sedan lite böljande spel i den tredje perioden där båda lagen hade lite momentum om vartannat. Vi hade bra press i slutet av den tredje perioden till vi drabbades av en utvisning med endast 1 minuter och 58 sekunder kvar på matchuret. Östersund skapade dock inget nämnvärt i det powerplayspelet, vi spelade tålmodigt och höll undan.

Förlängningsspelet började i spel 4 mot 3 för Östersunds del, men endast i 2 sekunder till vi blev fulltaligt. Det földe sedan en lång spelsekvens utan avblåsning, hela 2 minuter och 38 sekunder. Sedan blev det 3 mot 3-spel igen, men inget av lagen lyckades överlista den andra och matchen fick avgöras på straffar. Där drog Östersund det längsta strået och tog hand om extrapoängen.

1 poäng för vår del.
1 poäng som betyder att Kalix nu inte längre kan gå om oss i tabellen, samt att vi endast har 2 poäng upp till 3an Surahammar. Borlänge har fortfarande en teoretisk chans att gå om oss – dem möter vi på lördag i ytterligare en spännande och viktig kamp.

På onsdag spelas den sista matchen i årets AllEtta, då i vår hemmaborg. Missa inte det!

Östersunds IK – Boden Hockey, 3-2 GWS
(0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0)
1-0 23:32 Linus Lundström (Henrik Marklund, Albin Runesson)
1-1 28:52 Sebastian Harila (Oskar Matushkin, Christian Nyman) PP1
2-1 32:37 Carl Skärström (Oscar Pentler)
2-2 47:02 Sebastian Huczkowski (Sebastian Harila, Marcus Sandström)
3-2 GWS Jesper Schiöler
Skott: 33-23 (11-7, 11-5, 8-11, 2-0, 1-0)