Boden krossade Kiruna IF

Efter två förluster studsade Boden Hockey ikväll tillbaka rejält, när man körde över Kiruna IF med 5-1 hemma i Björknäshallen. Max Pålholm var åter efter avstängning och blev målskytt direkt när han satte 4-0-pucken.

Boden hade en riktig rivstart på matchen där man redan efter 21 sekunder hade en puck i mål, och sist på pucken var Max Pålholm, men målet flyttades ur sitt läge av Kirunas målvakt Jesper Eriksson och målet dömdes bort vilket istället gav Boden ett power play. Där var dock Kiruna närmast när man kom i ett två mot en-läge som Oskar Sehlstedt räddade.

Men kort efter att Kiruna blivit fulltaligt så kom 1-0 för Boden då Christian Pettersson frispelades från mittlinjen och säkert satte pucken i mål. Sedan fortsatte Boden ösa på och gjorde också 2-0 efter 5.29 när Viktor Sandberg lyfte in en backhand i mål efter passning från Jesper Ylivainio. Man hade kort därpå också ännu ett jätteläge att utöka ledningen.

3-0 kom efter 7.33 när Sebastian Huczkowski i power play spelade snett över till Jesper Ylivaino som fick öppet mål och satte pucken i det öppna målet. Kiruna tog där timeout och bytte även målvakt. Efter 3-0-mål blev det något mer avslaget där Boden hade ett läge genom Viktor Sandberg, men i övrigt var det inte så mycket att notera från den andra halvan av perioden.

Andra perioden fortsatte i ungefär samma stil, förutom att Boden gjorde 4-0 redan efter 27 sekunder. Max Pålholm fick läget i slottet och sköt en puck som Filip Eriksson i Kirunamålet inte lyckades hålla. Boden hade några riktigt fina passningar fram till offensiv blå som resulterade i frilägen, men utan att bli mål.

I slutet av perioden kom bortalaget igen något och skapade lite farligheter där man bl a var nära på en retur med halvminuten kvar av perioden, men närmare kom man inte där. Istället ökade Boden på till 5-0 i mitten av en stökig tredje period när Petter Sundqvist styrde in en puck som Max Pålholm slängde mot mål.

Kiruna fick ett mål till skänks några minuter senare då Alfons Malmström tappade skäret framför egen blålinje och Herman Åstrand fick friläge mot storspelande Oskar Sehlstedt i målet där Åstrand satte dit 5-1. Kiruna hade sedan ytterligare en puck i mål efter 15.16, men målet dömdes bort pga spark. Gästerna fick ändå chansen att spela fem mot tre, men kunde inte förvalta det läget.

Matchen slutade 5-1 till Boden och det var en viktig seger för hemmalaget efter två lite tyngre matcher.
Stort plus också till Redstorm på läktarna som bjöd på en härlig inramning och ett riktigt bra tryck ikväll!

Bodens Hockey – Kiruna IF 5-1 (3-0, 1-0, 1-1)
Målskyttar Boden Hockey: Christian Pettersson, Viktor Sandberg, Jesper Ylivainio, Max Pålhom, Petter Sundqvist
Målskytt Kiruna IF: Herman Åstrand

Skott: 31-32 (12-13, 11-9, 8-10)
Utvisningar BHF: 13×2, 1×10  KIF: 12×2
Domare: Mikael Hedberg
Publik: 681 pesoner

Kvällens matchsponsor Däckcentrum delade ut pris till matchens lirare i båda lagen – Bodens #6 Anton Barsk och Kiruna IFs #30 Filip Eriksson.

Nästa hemmamatch är om en vecka, onsdag 17/10, och motståndet står då Asplöven för.
Först väntar en bortamatch, när Boden Hockey beger sig till Kiruna för att möta nykomlingarna Kiruna AIF.

Skribent: Jens Lindmark
Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic