Hudik tog första rundan

Idag spelades match 1 av Semifinalserien som spelas i bäst av 5 matcher

Hudiksvall startade bättre än oss, var först på många puckar, forecheckade aggressivt och var effektiva i vår försvarszon. I den första perioden gjorde de tidigt 1-0 efter ett lite oväntat men välplacerat skott av Henrik Olsén. 2-0 kom i spel i powerplay för deras del i slutet av perioden. Vi skapade en del farligheter i den första perioden, bland annat när Max Wahlgren fick ett långt pass av Kevin Arvidsson, men Johansson i hemmakassen spikade igen.

Vi fick inleda den andra perioden i spel 5 mot 4 men skapade där inga farliga lägen, i kombination med att Hudiksvall spelade bra i boxplay. Hudiksvall kom halvt fri men Calle Hjälm räddade hjälpt av bra hemjobb av Arvidsson.

Under långa stunder av den andra perioden var det inte direkt något ordnat spel åt något håll, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Vi drabbades av en utvisning och Hudiksvall visade åter igen upp vasst powerplay där de utökade till 3-0. Innan mittakten var slut gjorde de även 4-0 efter en soloprestation av Hudiksvalls Filip Lander som klev framåt efter tekning och kom ensam mot Calle Hjälm där han inte gjorde något misstag.

Vi bytte målvakt i den tredje perioden. Jacob Carlsson kom in och gjorde direkt en vass och viktig räddning. Vi fick mer ordning på grejerna i den tredje perioden, skapade en del och utmanade stundtals friskt Hudikförsvaret. Bland annat Filip Bratt, Alexander Wallin och Max Wahlgren visade upp kreativitet och skapade oreda i Hudiksförsvaret, men Isak Johansson i hemmakassen tog hand om puckarna.

Det blev en del utvisningar åt vardera håll som löste av varandra i slutet av den tredje perioden, men inga mål, och matchen slutade 4-0 till Hudiksvall.

– För dålig match av oss tyvärr. De var bättre idag. Jag tror ingen känner sig trött än så länge så vi ska inte skylla på något sådant. Det är svårt att säga vad dagens match beror på men vi kommer inte upp i nivå i framför allt första och andra perioden. Men det är en ny chans imorgon, sa Christian Nyman just efter matchen.

Imorgon spelas match 2 i Hudiksvall. Match 3 spelas på onsdag i vår hemmaborg. Det är först till 3 vinster som gäller. Om det krävs en fjärde match så spelas den i HIVE Arena Boden på torsdag och om det krävs en femte match så spelas den i Hudiksvall söndag 26/3.

Hudiksvalls HC – Boden Hockey, 4-0
(2-0, 2-0, 0-0)
1-0 03:51 Henrik Olsén (Samuel Eriksson, Gustav Nielsen)
2-0 17:40 William Eckmyhl (Filip Sjöberg, Jesper Wiberg) PP1
3-0 28:39 Jesper Wiberg (Filip Sjöberg, William Eckmyhl) PP1
4-0 32:27 Filip Lander (Christoffer Jansson, Jesper Wiberg)