Första förlusten

En spännande och hård kamp i HIVE Arena Boden idag mellan vårt Boden och topptippade Hudiksvalls HC

Det var Hudiksvall som öppnade matchen starkast, även om det var vi som öppnade målskyttet när Max Wahlgren satte en backhand mellan benen på bortamålvakten Bosson. Hudiksvall gav dock snabbt svar på tal och kvitterade endast 27 sekunder senare.

Vi fick spela powerplay två gånger i den första perioden och skapade där några jättelägen, men inget powerplaymål denna gång och vi gick till paus med 1-1 på resultattavlan efter en period som ändå får summeras Hudiksvalls.

Gästerna fick en drömstart på den andra perioden när de satte 1-2 men sedan kom vi in i matchen mer och mer ju längre perioden led. Vi både kvitterade och tog ledningen. 2-2-pucken stod Pontus Johansson för och 3-2 var signerat Ville Sandberg. Men Hudiksvall kvitterade också, och tog sedan ledningen igen med 18 sekunder kvar av den andra perioden. En minst sagt spännande match med tryck på läktaren.

Vi kämpade, slet och jagade en kvittering i den tredje perioden, men istället gjorde Hudiksvall 3-5 med ca 3,5 minut kvar av den tredje perioden och sedan även 3-6 i tom kasse.

– Vi är litegrann i händerna på Hudiksvall. Det är en jämn hockeymatch i stora stycken, men vi bjuder tyvärr på för mycket enkla saker i spelet i egen zon. När man möter sådana här skickliga lag som Hudik så blir man då straffad, det är bara så. Så vi får sätta upp det lite på lärkontot, säger Roger Forsberg i presskonferensen efter matchen.

– Men annars så tycker jag att trycket i laget är bra. Vi har ambitioner, vi ger inte upp. Det finns mycket att plocka med sig. Det är bara att gnugga vidare. Träningsvecka nu och försöka göra den så bra som möjligt.