Ytterligare en jämn och spännande match

Arkivfoto från hemmamötet med Borlänge.

Så spelades helgens andra tuffa bortamatch

Idag var det Östersunds IK som stod för motståndet. De hade under lördagen förlorat mot Piteå med 2-5. Vi kom som bekant från en 5-3-förlust mot Hudiksvall som du kan läsa mer om här (länk).

Det var Östersund som skapade flest lägen i den första perioden, men vår Antti Karjalainen i målet stod för viktiga räddningar, Den första målchansen skapade Östersund redan efter 11 sekunder men Karjalainen tog hand om pucken. Han räddade även ett friläge i slutet av perioden. Östersund fick vind i seglen när de fick spela powerplay två gånger under den första perioden, och spenderade mycket tid i vår försvarszon, men vi stod emot.

Östersund öppnade den andra perioden med att göra 1-0 när drygt 2 minuter var spelade. Vi fick spela 5 mot 4 för första gången i matchen tiden 4:20 i den andra perioden. Vi skapade en del tryck i Östersunds försvarszon, men inget mål denna gång. Stärkta av 5 mot 4-spelet fortsatte vi att spendera mycket tid i Östersunds anfallszon, tyvärr utan att få hål på Marcko i hemmakassen.

Men när Östersund fick spela powerplay i den andra perioden så ringde det. Carl Skärström direktsköt in 2-0. Strax därefter fullständigt forcerade vi in 2-1 med Sebastian Hansson i spetsen, trodde vi, men målet dömdes bort.

Det såg länge ut som att 2-0 skulle vara resultatet efter två spelade perioder, men vi ville annorlunda. Oskar Matushkin skickade ett fint pass upp till Anton Tano som stannade upp och lurigt la en backhand mot mål som helt ställde hemmamålvakten. 2-1 på resultattavlan inför den tredje perioden alltså.

Östersund öppnade även den tredje perioden med att göra ett tidigt mål. Det var Carl Skärström som var framme och blev därmed tvåmålsskytt.

Vi fortsatte trampa på och skapade en del lägen. Med ca 15 minuter kvar att spela gjorde vi 3-2 genom Robin Höglund, assisterad av Anton Tano. Målet blev till just när Östersund skulle bli fulltaligt efter en utvisning. Höglund åkte mot mål, omarkerad, och Tano passade. Höglund stod sedan för ett distinkt avslut.

Det hängde länge ett 3-3-mål i luften, ja enda fram till 59:59 där vi skapade matchens sista målchans, men Östersund lyckades försvara sin ledning och gick segrande ur det första av tre möten lagen mellan i årets Alletta.