Ytterligare 3 poäng

Efter en trevande inledning utan någon direkt karaktär på matchen så gjorde Antti Kauppila 0-1 i den sjunde spelminuten. Båda lagen fick sedan spela med en man mer men utan att det resulterade i något mål. 0-2 blev till tiden 18.11 när Kristoff Kontos läckert lurade bort både en och två KIF-spelare i neutral zon, passade till Pontus Johansson som passade tillbaka och Kontos klippte till.

Kiruna IF fick en smakstart på den andra perioden när de reducerade tiden 2.04 i ett friläge. Tiden 07.25 stod det även 2-2 och det var åter nerv i matchen.

Vi var nära att göra 2-3 direkt i sekvensen efter, och några minuter senare fick Krajcovic svettas igen när Nyman och Tano kom i ett 2 mot 1-läge. Tiden 14.15 fick vi även se ett skott i ribban av William Dageryd. Här fortsatte vi trycka på och Kiruna IF drog på sig en utvisning. Vi radade upp lägen i powerplayspelet och till slut satt pucken i nät, signerat Kristoff Kontos.

Den tredje perioden började med 5 mot 4-spel för vår del. I den spelformen dunkade Sebastian Kaijser in 2-4 på ett fint pass av Viktor Sandberg. Det var en match med mycket känslor och många utvisningar. I KIFs powerplay höll vi på att göra 2-5 när hemmamålvakten var ute på vift. Någon minut senare gör vi istället det 2-5-målet när Marcus Sandström slog in sin egen retur på volley. Med knappt en och en halv minut kvar av matchen fastställer Anton Tano slutresultat till 2-6, även detta mål i powerplay.

Nästa match spelas på onsdag när vi tar emot Vännäs HC i vår hemmaborg.