Vinst i toppmötet.

Full pott i helgen.

Helgen för Boden Hockeys del kan summeras tätt och tufft. Lördagens klara seger följdes upp av en ny seger mot Hudiksvall. Full pott för Boden Hockey med andra ord.

Boden Hockey inledde söndagens hemmamatch mot Hudiksvall i ett rasande tempo, kanske stärkta av lördagens klara seger mot Strömsbro? Flera klara målchanser skapades, men närmast var Pontus Johansson att hitta nätmaskorna men stolpen var i vägen den gången.

Gästande Hudiksvall åt sig sakta men säkert in i matchen igen och bägge lagen gick till pausvila mållösa. Skotten vann Boden med 6–2.

I den andra perioden var det gästerna Hudiksvall som öppnade bäst och skapade de hetaste chanserna,

Boden 2023-10-22 Ishockey Bodens HF – Hudiksvall HC

men en storspelande Haas höll tätt. Boden hade några chanser som mycket väl hade kunnat resultera i mål, men den där lilla turen fanns inte.

Det blev istället Hudiksvall som spräckte målnollan efter lite virrigt försvarsspel av Boden, tid 12,34.

Direkt efter målet så tog Hudiksvall över och radade upp heta målchanser, men Haas storspelade. Men istället för en utökad ledning för Hudiksvall stack Boden upp i en kontring och kunde dundra in kvitteringen genom Simon Andersson assisterad av Fabian Nilsson. Den andra perioden slutar oavgjort, detta trots att gästerna fick möjlighet att spela i numerärt överläge sista två minuterna.

Skottstatistiken i den andra perioden var 7–12.

I den tredje perioden inledde hemmalaget Boden Hockey bäst där Pontus Johansson hade ett kanonläge, men Isak Johansson i Hudikkassen var med på noterna.

Efter 5,02 sitter äntligen pucken i nät, detta när Joel Wahlgren pangade in 2–1 efter spel i numerärt överläge.

Boden 2023-10-22 Ishockey Bodens HF – Hudiksvall HC Foto: Mats Engfors/Fotographic

Med dryga sju minuter kvar av den tredje perioden fick Boden ett gyllene läge att punktera matchen i och med att laget fick läge i fem mot fyra. Ett läge som blev ännu bättre när Boden fick möjlighet att spela fem mot tre i dryga minuten, som dock blev resultatlös.

Med 2,28 kvar så tog Hudiksvall en time-out och med knappt två minuter kvar av perioden så plockar Hudiksvall målvakten. Ett rafflande och spännande slut gav ändå tre viktiga och välförtjänta poäng till Boden Hockey.

Nu väntar en ny tuff matchhelg för Boden Hockey som nästa helg tar sig an Sundsvall och Örnsköldsvik.