Vinst i första matchen mot Piteå.

Lördagens match mot Piteå kan summeras på följande sätt… EN EXPLOSION!

Boden Hockeys formidabla målexplosion i den sista perioden var magisk och laget tog därmed hem segern i den första matchen i semifinalserien.

Lördagens bortamatch mot Piteå började allt annat än bra och efter 1,52 låg den första trissan i nät bakom Hugo Haas, målskytten var den inte helt obekante Fredrik Granberg. Boden kontrade dock blixtsnabbt och kunde bara dryga minuten senare lägga in kvitteringen genom Joel Wahlgren.

Det var en ganska jämn hockeymatch där bägge lagen skapade en hel del målchanser, dock så var det hemmalaget som kunde öka på till 2–1 efter knappt 15 minuters spel.

Resten av perioden blev tämligen odramatisk och det var hemmalaget Piteå Hockey som gick till pausvila med en uddamålsledning.

I den andra perioden tog hemmalaget över tillställningen ganska klart och gästande Boden Hockey agerade inte alls vaket. Det såg nästan ut som att laget var fullständigt utan energi och detta kunde Piteå Hockey tacka och utnyttja skoningslöst. Hemmalaget gjorde både 3–1 och 4–1 innan perioden var till ända.

Det såg med andra ord väldigt mörkt ut i Boden Hockeys avbytarbås (för att sno en gammal klassiker från Arne Hegerfors)…

Boden försökte verkligen att öka på tempot och hips vips så började laget skjuta mer, ett recept som verkligen tränarduon har försökt pränta in i spelarna från dag ett.

Boden rörde verkligen om i grytan och när Daniel Mannberg efter drygt fem minuters spel hängde in det andra målet för kvällen för Bodens del så tändes hoppet för bodensarna.

Knappt sex minuter senare kom ketchup-effekten och det med eftertryck dessutom. Boden Hockey formligen exploderade och gjorde en smått fantastisk prestation.

På mindre än fyra minuter gick Boden Hockey från 4–2 till 4–6 och det kom inte ens en timeout från Piteås håll. Alla var nog precis lika chockade av vad de fick bevittna, inklusive Bodenspelarna som verkligen fullständigt körde över Piteå Hockey. Alexander Wallin inledde detta i och med sitt 4–3 mål efter 51,11 och Henri Tamminen avslutade målkavalkaden med sitt 4–6 mål efter 55,07 och nu var det Boden Hockey som var några ynka minuter från en skön skalp.

Piteå försökte trots allt att vakna upp ur chocken och försöka få till först en reducering för att sen kunna gå för en eventuell kvittering. De lyckades dock att ta det första steget i och med deras reducering med 1,12 kvar av matchen. Men närmare än så kom de aldrig och Boden Hockey kunde elegant knipa den första segern i bäst av fem mötet mot Piteå Hockey.

Boden Hockeys lagkapten Felix Dahlroth var efter matchen en mycket nöjd herre.

– Ja det var så förbannade skönt att få vinna mot Piteå. Under de två första perioderna kändes det ändå som att vi ändå var med och problemet var helt enkelt att vi sköt för lite skott, säger Felix nöjt.

Hur stor hårtork fick ni av tränarduon i pausen till tredje perioden?

– Haha, ja den var vi väl värda och den tog skruv. Vi kom ju ut i tredje och spelade som det lag vi är. Alla vi taggade till på ett bra sätt och sen är det kul att vi har sex olika målskyttar ikväll, fortsätter Felix Dahlroth.

Det är ju en otrolig styrka ni har inom laget, det att alla kan producera.

– Ja, absolut är det så. Alla spelare är med och bidrar till poängskörden och det är väldigt roligt att se. Nu är det bara att ladda om och försöka göra likadant i morgon igen, säger Bodens lagkapten Felix Dahlroth avslutningsvis.

Återigen måste även nämnas att Redstorm gjorde en magisk insats i LF Arena ikväll. Säga vad man vill, men de stöttar sitt lag i ur och skur och trots att det länge såg dystert ut för Boden Hockey så gav de aldrig upp, utan de fortsatte att stötta och peppa och de ska ha all heder över sitt stöd.