Viktig vinst mot Vännäs HC!

Boden inledde matchen med energin från bortamötet i Kiruna. Man visste vad som gällde, med en vinst skulle platsen i AllEttan komma ett steg närmare.

Dock visade Vännäs att de hade exakt samma mål som Boden och Vännäs är ett bra lag. Spelet var tätt utan att något av lagen fick grepp om motståndaren. Vännäs gjorde ett misstag och Max Pålholm tog vara på det och gjorde 1-0 efter 10 min. Bra tempo och bra målvaktsspel från bägge lagen höll siffrorna nere. Kevin Loppatto kvitterade 15.12. Därefter spelade Vännäs flera powerplay. Boden fick en straff, som David Lindgren räddade.

Andra perioden blev väldigt fysisk, utan att vara ful. Boden fick utdelning på sina chanser och gjorde 2-1 genom Sebastian Huczkowski och 3-1 genom Christian Nyman. Då tog Vännäs timeout. Vännäs fick sedan straff och Kevin Loppatto reducerade till 3-2 och Benjamin Sakaina ersatte David Lindgren i Vännäs mål. Boden klev in mer fysiskt i matchen och det gav utdelning, Sebastian Huczkowski utökade till 4-2.

Sista perioden blev lika fysisk som övriga matchen, tätt, underhållande och energiskt från bägge lagen.

Johan Ceder nätade riktigt snyggt till 5-2. Här visade motståndarna styrka och började kriga ännu hårdare, det gav resultat. En snabb replik på Ceders mål från Pontus Blom gav 5-3 och senare gjorde Kevin Loppatto sitt tredje mål för kvällen, 5-4 med 4 minuter kvar av matchen.

Matchbilden blev ännu hårdare, här kanske domaren kunde ha blåst vid några fler tillfällen, oavsett vilket lag man höll på. Känslorna blev glödheta hos bägge lagen. Vännäs tog ut målvakten och pressen var intensiv.

Bodens fästning är stabil och våra hockeykrigare höll emot. Kvällens övriga resultat är gynnsamma för vår resa mot AllEttan, men viktigast av allt. BODEN VANN!

Matchbilden var helt öppen och det var aldrig klart vem som skulle stå som vinnare efter slutsignalen. Vännäs var det mer fysiska laget, men Boden visade mer energi och större vilja. Ytterligare en seger och 3 poäng till våra hockeykrigare är ett faktum.