Vi står som segrare – i matchen och i serien!

Ikväll skulle det avgöras, slutställningen i Hockeyettan Norra säsongen 21/22

Vi stod redan på trygg Allettanmark men för vår del handlade det om att säkra seriesegern. Förutsättningarna: Minst 2 poäng och vi tog hand om seriesegern helt på egen hand. Mindre än 2 poäng hade inneburit att både Kalix och/eller Östersunds IK hade kunnat gå om oss beroende på deras resultat i kvällens matcher.

941 personer hade kommit till Björknäshallen för att heja fram sitt hemmalag. Vi hade en ramträff redan i inledningen av matchen men det var Vännäs som tog ledningen tiden 08.27. Hemmapubliken fick också jubla för mål i den första perioden. Tiden 19.20 fick vi spela matchens första powerplay, då dröjde det endast 4 sekunder för vår sniper Linus Hedman att hitta nät.

– Tight. Vännäs spelar tight och klokt, sa coach Dahlroth i presskonferensen efter matchen som du kan ta del av i videospelaren här nedan.

Vi tryckte på ordentligt i början av den andra perioden där vi var nära att ta ledningen flera gånger om. Först fick vi se Henri Tamminen och Alexander Wallin väggspela mycket läckert fram till en riktigt vass målchans, men bortakeepern Rasmus Eriksson var fenomenal ikväll och stod i vägen. Sedan var Hedman nära att raka in en retur men pucken studsade just över hans klubba.

Tiden 4.05 i den andra perioden satt 2-1. Det var Mikael Lidhammar som snurrade runt i offensiv zon och avlossade ett skott från offensiv blålinje som seglade hela vägen in i mål. Vi fortsatte spendera tid i offensiv zon och fick se två ramträffar till. Christian Nyman prickade kryssribban när ca 13 minuter var spelade, men det var Vännäs som stod för nästa mål och utjämnade till 2-2 tiden 18.05.

Christian Nyman var återigen framme och skapade en vass målchans i slutet av den andra perioden, denna gång i lag med Hedman kom de 2 mot 5 men lyckades ändå, mycket skickligt, göra det oerhört svårt för Vännäsförsvaret och Hedman avlossade en riktig smällkaramell som träffade ribban så hårt att målramen nog fortfarande står och skakar i Björknäshallen. Men 2-2 på resultattavlan inför den tredje perioden alltså.

Intervju med #9 Linus Hedman efter andra perioden

Vi stod fortsatt för det mesta puckinnehavet i den tredje perioden, men Vännäs stod för pigga försök och provade stundtals vår Jacob Carlsson i hemmakassen hårt, men Carlsson stod för vassa räddningar. Vi tog återigen ledningen när Robin Höglund sköt ett mycket välplacerat skott tiden 3.03, men Vännäs vägrade ge sig och kvitterade 10 minuter senare.

Hesa Fredrik ljöd och matchen gick till övertid. Där dröjde det endast 27 sekunder innan Christian Nyman listigt la in Linus Hedmans retur.

Kvällens matchsponsor Nordsjö Idé & Design utsåg bästa spelare i båda lagen – Vännäs #31 Rasmus Eriksson och Bodens #9 Linus Hedman

2 poäng till oss och vi säkrade alltså seriesegern på egen hand. Det var i övrigt stor dramatik i livetabellen där det slutligen stod klart att de lag som följer med oss till Allettan är Östersund, Kalix, Piteå och Kiruna AIF. Vi ställs även emot Borlänge, Forshaga och Surahammar från västra grundserien samt Hudiksvall och Strömsbro från den östra grundserien. Allettan drar igång söndag 5 december, mer info kommer.

Boden Hockey – Vännäs HC, 4-3 OT
(1-1, 1-1, 1-1, 1-0)
0-1 08:27 Filip Laine (Alexander Westerbergh, Felix Hälldahl)
1-1 19:24 Linus Hedman (Viktor Sandberg) PP1
2-1 24:05 Mikael Lidhammar (Anton Avehag, Linus Hedman)
2-2 38:05 Joakim Törnqvist (Adam Roger)
3-2 43:30 Robin Höglund (Anton Avehag, Marcus Sandström)
3-3 53:03 Gustav Nilsson (Adrian Wingerli, Oskar Edmundsson)
4-3 60:27 Christian Hedman (Linus Hedman, Felix Dahlroth)