Vallentunas chockstart skrämde inte Boden

Så var det dags att möta IF Vallentuna BK för första gången i föreningens historia. 

Vallentuna chockstartade verkligen den första perioden och gjorde 1-0 efter en sargstuds och lite missräkningar i markeringarna. Tiden: 37 sekunder. Uppförsbacke direkt.

Vår avsaknad av matchtempo och den långa dagen med start i ottan på Luleå Airport gjorde sig påmind i den första perioden, där det var Vallentuna som var farligast. De gjorde även 2-0 tiden 15.21 i spel 5 mot 3. Som närmast hade vi ett skott i målramen vid 11.40, men för vår del förblev perioden mållös.

Mer och mer Boden

I den andra perioden kom vi igång, ordentligt. Spelet parkerades mer och mer i Vallentunas zon och reduceringen till 2-1 kom mycket rättvist tiden 5.12 när Christian Pettersson hittade fram till Fredrik Bergdahl. Duktige Alexander Jirhage i hemmakassen hann inte med den sidledsförflyttningen och 2-1 var ett faktum.

Boden fortsatte bygga upp frejdigt spel. En som var på riktigt spelhumör var Jesper Ylivainio och det var också han som satte 2-2-pucken i nät efter fint förarbete av Marcus Sandström och Viktor Sandberg. Om den första perioden var Vallentunas så får den andra perioden verkligen klassas som Bodens. Förutom utjämnat i målprotokollet så noterades även skotten till 9-17.

Under de fem första minuterna i den tredje perioden var isen i princip orörd vid vår Claes Endre – delvis på grund av att Vallentuna tog utvisningar som avlöste varandra, men även när de blev fulltaliga var de pressade och slog mest till icing. 2-3 hängde verkligen i luften, hela perioden, men Jirhage höll kvar Vallentuna i matchen.

Istället hann det bli riktigt nervöst när Vallentuna återigen fick chansen i spel 5 mot 3 med ca 4 minuter kvar av den sista perioden och med 2-2 på resultattavlan. Men våra hockeykrigare spelade uppoffrande samtidigt som Claes Endre var tät och vi klarade av de numerära underlägena.

Hockeygodis > Lördagsgodis! 

När klockan stod på 19.34 hade pucken precis gått på snöre, med start hos Felix Dahlroth, snyggt fram till Jesper Ylivainio vid den vänstra tekningscirkeln som fick över Jirhage i hemmakassen, men sedan spelade fram till Marcus Sandström mitt i slottet som klippte till i princip framför tom kasse, och vändningen var fullbordad! 2-3!

Vallentuna tog time out och provade att ta ut målvakten, men våra hockeykrigare fortsatte spela uppoffrande, där samma Sandström täckte skott med sekunder kvar och vårt gäng stod slutligen som segrare för tredje gången av tre möjliga i årets AllEttan Norra.

Noterbart är att både Sandström och Ylivainio stod för 1+1 vardera.

Nu väntar Väsby IK HK imorgon i Vilundahallen, kl 16.00.
För vårt damlag väntar dessutom Munksund SSK i Noliahallen, kl 15.00.

IF Vallentuna BK – Boden Hockey, 2-3
(2-0, 0-2, 0-1)
Målskyttar Boden Hockey:
 Fredrik Bergdahl, Jesper Ylivainio, Marcus Sandström
Skott: 32-37 (12-12, 9-17, 11-8)
Utvisningar BHF: 4×2 min VBK: 6×2 min
Domare: Niklas Johansson
Publik: 349 personer

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 034 61 22
BG: 5707-3744
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
Öppettider:
mån - fre kl 10-15

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique