Utjämnat i matchserien – Avgörande match på onsdag!

Det var fysiskt spel direkt i inledningen. Vi tog tag i taktpinnen och Borås tvingades gång på gång slå till icing i den första perioden. Men Borås kom i farliga spelvändningar och visade åter att de är sylvassa när de får chansen. Borås fick sedan chansen att spela i matchens första numerära överläge men vi klarade av det bra och den första perioden slutade mållös.

Vi fick spela powerplay tidigt i den andra perioden, som även direkt blev 5 mot 3 för vår del. Vi spelade runt pucken mycket, letade det perfekta läget men kom inte riktigt till något bra avslut, samtidigt som Borås box gjorde det bra.

Det var sedan Borås som tog ledningen med 1-0 efter en soloprestation av deras forward Anton Steiland. Det var sedan nära att Fredrik Granberg tryckte in 1-1-pucken direkt efter i ett flygande anfall, men Konstantin Barulin i kassen stod för en bra räddning. Carl Hjälm följde upp det med att göra två sylvassa räddningar tätt i följd, men tiden 12.38 utökade Borås till 2-0 i spel 5 mot 4 för deras del.

Borås startade den tredje perioden starkast men vi tog över mer och mer. När knappt halva perioden var spelad fick vi se några jättelägen för oss men Borås klarade av att stå emot.

Klockan tickade ner i en rasande fart och till slut var det bara 2 minuter kvar av den ordinarie matchtiden. Vi tog time out, plockade målvakten och gjorde där 2-1 efter skott av Kevin Arvidsson och där Robin Höglund fanns framför kassen och var starkast på returen. Vi hade även lägen för att sätta 2-2 innan tiden var ute, men Borås stretade emot och har nu utjämnat matchserien.

På onsdag avgörs det – i vår hemmaborg!

2-2 i matchserien och det innebär alltså att den femte och direkt avgörande matchen spelas på onsdag kl 19.00 i HIVE Arena Boden. ALLA TILL HALLEN! Vi behöver ert stöd.

Borås HC – Boden Hockey, 2-1
(0-0, 2-0, 0-1)
1-0 28:21 Anton Steiland
2-0 32:38 Joni Nikko (Henrik Eriksson, Anders Eriksson) PP1
2-1 58:44 Robin Höglund (Kevin Arvidsson, Pontus Johansson)