Uddamålsförlust i Umeå

Idag spelades den andra matchen i helgen för vårt gäng när vi begav oss till Umeå för att möta Tegs SK.

Det är Teg som får matchens första chans att spela 5 mot 4. Vi klarar av det boxplayspelet bra, men när Teg precis har blivit fulltaliga gör de 1-0. Vi trummar på och får strax därefter också spela powerplay. Där bygger vi upp fint lir mellan Kaijser, Kontos och Johansson men Edström i hemmamålet står också för några fina räddningar.

Vi har fortsatt bra tryck i den första perioden och gör 1-1 tiden 13.07 när Sebastian Kaijser först är stark och bryter in framför mål. Det utmynnar i en retur och Christian Nyman är på precis rätt plats och slår in pucken. Tiden 16.10 får Teg besöka botbänken och då dröjer det bara 12 sekunder innan Felix Dahlroth prickskjuter in 1-2 med bra skymning framför kassen av Nyman och Johansson.

Teg kvitterar tidigt i den andra perioden, även denna gång efter att de hade vunnit tekningen i vår zon. Just innan powerbreak får vi till rejält tryck och vi får även se en mycket läcker aktion av Christian Nyman som är både snabb och stark och sånär får in 2-3 vid ca 16 minuter spelade, men vi går till periodpaus med 2-2 på resultattavlan.

Både den andra perioden och den tredje perioden får summeras som rätt svängiga med lägen åt båda hållen. Bland annat Tegs Sobchack kommer fri mot Johnson men Johnson avvärjer. Teg gör 3-2 tiden 9.23 i den tredje perioden. Direkt efter så får vi ett mycket farligt läge när Kaijser spelar fram till Sandberg som såg ut att träffa målramen. Även Tano och Sandström är ytterst nära att kvittera när drygt 15 minuter var spelade av den tredje perioden. Vi jagar verkligen kvittering och det är nära flertalet gånger men när Hesa Fredrik ljöd för sista gången denna afton så stod det fortsatt 3-2 på resultattavlan.

Den första rundan går alltså till Teg, men chansen till revansch kommer redan nästa helg när Örnsköldsvik och Teg gästar oss i Björknäshallen.

Tegs SK – Boden Hockey 3-2
(1-2, 1-0, 1-0)
1-0 04.56 Ludvig Nilsson (Elias Edström, Mattias Granlund)
1-1 13.07 Christian Nyman (Sebastian Kaijser)
1-2 16.22 Felix Dahlroth (Kristoff Kontos, Sebastian Kaijser) PP1
2-2 22.04 William Wellén (Isak Stenlund-Ädelgran, Oliver Lindgren)
3-2 49.23 Ludvig Nilsson (Mattias Granlund)
Skott: 22-43 (9-12, 11-16, 2-15)