Uddamålsförlust i Östersund

Matchen öppnade i en jämn tillställning. Och båda lagen hade relativt lika mycket tid i respektive offensiv zon. Vi tog dock över matchen mer och mer och kontrollerade pucken på ett bra sätt.

Vi var först på i princip alla puckar och redan efter nio minuter fick vi också chans att ta ledningen i powerplay, men kunde inte ta vara på den chansen. Östersund hade några uppstick i vår defensiva zon under periodens gång men överlag kontrollerade vi både pucken och spelet, dock utan något mål framåt.

Första perioden slutade 0-0, och vad man såg då av laget var riktigt lovande. Men två till perioder väntade och det gällde att komma ut på samma sätt som vi avslutade den första perioden!

Vi öppnade perioden på samma sätt som vi avslutade den första. Men spelet tappade vi en aning och Östersund kom in i matchen mer och mer. Östersund var också de som tog ledningen efter 4:57. Surt för oss efter den fina öppnande första perioden.

Efter målet tog Östersund tag i taktpinnen och bosatte sig i vår zon mer och mer. Vårt spel ville inte riktigt fungera och ett 2-0 mål hängde också i luften ett tag. Ca 15 minuter in i perioden lyckades vi också döda ett numerärt underläge. Det dröjde då inte mer än 4 minuter tills vi äntligen fick in det första målet, och kvitterade matchen till 1-1. En fin offensiv uppåkning av Fredrik Bergdahl ledde till att Oliver Schack Blomstedt kunde peta in pucken bakom Östersunds målvakt.

1-1 var också resultatet efter den andra perioden, och efter en sen utvisning på Östersund så skulle vi få inleda den sista perioden i numerärt överläge.

Den tredje perioden öppnades i en jämn tillställning likt som i den första. Det var inte så mycket som skapades och det var en tidsfråga innan något lag skulle punktera likaställningen. Östersund var dock det lite vassare laget och hade mer puckkontroll än oss som inte riktigt fick igång spelet.

Ca 4 minuter in drar vi också på oss två utvisningar som ledde till att Östersund blev det lag som skulle ta ledningen med 2-1. En kraftig uppförsbacke väntade för oss och spelet var fortfarande lite blekt då vi hade svårt att skapa farliga chanser framåt. I slutet av perioden lyckades vi flytta upp spelet aningen men det gav tyvärr inget resultat. Slutsignalen ljöd och 2-1 till Östersund efter full tid var ett faktum.

En match där vi kommer in och äger den första perioden, men tyvärr tappar det fina spelet aningen i resterande två perioderna och där vi har fortsatt svårt att få in pucken i mål.

Nu är det dock bara bita ihop och tagga till inför kommande match som spelas redan imorgon, borta mot serieledande Hudiksvall.

Östersunds IK – Boden Hockey, 2-1
(0-0, 1-1, 1-0)
Målskytt Boden Hockey: Oliver Schack Blomstedt
Målskyttar Östersunds IK: Erik Rainersson, Petter Runesson
Skott: 19-25 (3-13, 7-4, 9-8)
Utvisningar BHF: 4×2 min ÖIK: 2×2 min
Domare: Thomas Öberg
Publik: 926 personer