Uddamålsförlust i Hudik

Idag mötte vi Hudiksvalls HC för första gången denna Alletta men för tredje gången denna säsong

Matchens första riktigt heta läge skapade vi med Kevin Arvidsson och Elias Edström inblandade, Edström som ikväll äntligen var tillbaka efter en tids skadefrånvaro, men pucken smet just utanför. Hudiksvall stod också för pigga uppstick i den första perioden, en period som var ganska jämn spelmässigt.

Det var vi som blev först att näta. Vi hade inför matchen fina 37,50% i powerplay mot Hudiksvalls imponerande 100% i boxplay, de fick se två puckar hamna i nät i den spelformen ikväll. Det första powerplaymålet gjorde vi i första perioden när kapten Johansson kyligt från bakom förlängda mållinjen serverade Andreas Nilsson mitt i slottet som stod för ett resolut avslut.

Hudiksvall chockstartade den andra perioden genom att först kvittera och sedan även göra 2-1 när drygt två minuter var spelade av mittakten. Vi hade ca 6 minuter senare utjämnat till 2-2 när Felix Dahlroth stod för ett bra avslut med skymning framför kassen. Sedan var det mycket Hudiksvall i den andra perioden men vi gick till pausvila med fortsatt likaläge på resultattavlan.

Hudik öppnade den tredje perioden bäst genom att göra 3-2. Vi fick matchens nästa chans att spela 5 mot 4 och även där satt pucken, denna gång genom att Filip Bratt sköt och Viktor “Ville” Sandberg styrde.

Robin Höglund kom sedan i ett friläge mot Johansson i hemmakassen, men Johansson klarade och kort därefter var det istället Hudik som lyckades sätta 4-3-pucken som också blev matchens sista mål. Vi jagade kvittering men Hudiksvall lyckades hålla undan och tog hand om samtliga 3 poäng denna afton.

Vi är fortsatt i serieledning men i och med omgångens resultat är det nu riktigt jämnt. Vi toppar tabellen på 18 poäng, samma antal som Piteå som tappade poäng mot Väsby idag, men vi har bättre målskillnad. Imorgon gästar vi Strömsbro, som vann mot Kiruna IF idag och endast har 1 poäng mindre än oss på tredje plats i tabellen, så imorgon väntar en riktig streckstrid.

Hudiksvalls HC – Boden Hockey, 4-3
(0-1, 2-1, 1-0)
0-1 15:10 Andreas Nilsson (Pontus Johansson) PP1
1-1 21:07 Henrik Olsén (Samuel Eriksson, Adam Byström Johansson)
2-1 22:03 Alexander Bjurström (Adam Byström Johansson, Christoffer Jansson) PP1
2-2 27:57 Felix Dahlroth
3-2 43:59 Axel Levander (Lukas Enqvist)
3-3 47:20 Viktor Sandberg (Filip Bratt, Linus Hedman) PP1
4-3 52:58 Jesper Wiberg (William Eckmyhl, Marcus Linderborg)