Tvåsiffrigt när Boden besegrade Örnsköldsvik

Idag spelades den första av helgens två hemmamatcher!

Pucken släpptes mellan vårt hemmagäng och gästande Örnsköldsvik HF. Vi gjorde det första målet tiden 09.31 när signerat Sebastian Kaijser. Samme Kaijser gör även 2-0 drygt 2 minuter senare. Innan periodpaus gör även Örnsköldsvik 2-1 i spel i powerplay för deras del.

Mittakten blev ett riktigt målkalas. 3-1 blev till när Jadon Joseph, samtidigt som han halvt var i luften, fick fram en läcker passning till Christian Nyman som fanns placerad på exakt rätt ställe och rakade in pucken. 4-1 kommer strax därefter när Johansson direktskjuter in pucken bakom Persson i bortakassen.

Innan den andra perioden var slut fick vi se ytterligare 4 mål. 5-1 blir till genom riktigt snyggt klapp-klapp-spel av Kaijser, Kauppila och Kontos, med den sistnämnda just sist på pucken. Firma Nyman/Sandström/Tano ser till att det blir 6-1. 7-1 ser Mattias Fahlesson till att lägga i nät och 8-1 bombar Pontus Johansson in tiden 19.59. I den andra perioden fick vi även se David Otter avvärja ett straffslag – han landade sedermera på fina 95,24 i räddningsprocent.

I den tredje perioden gör Johansson sitt tredje mål för kvällen vilket betyder 9-1 och Felix Dahlroth ser sedan till att målkalaset blir tvåsiffrigt när han fastställer slutresultatet till 10-1.

Imorgon väntar en “6 poängs-match”, med presentation av nyförvärv!

Tegs SK gästar oss imorgon med nedsläpp kl 16.00. De har 9 inspelade poäng och vi har 11. En riktig nagelbitare bjuds det alltså på i Björknäshallen imorgon. Inte nog med det. Vi kommer även att presentera långtidsskadade Alfons Nordbergs ersättare, så missa inte matchen – om du inte har fått tag i en biljett så ser du matchen via vår webbsändning, som dyker upp på hemsidan under matchdagen.

Boden Hockey – Örnsköldsvik HF 10-1
(2-1, 6-0, 2-0)
1-0 09.31 Sebastian Kaijser (Kristoff Kontos, Sebastian Kauppila)
2-0 11.39 Sebastian Kaijser (Pontus Johansson, Antti Kauppila)
2-1 16.58 Nicklas Nordenberg (Oscar Frestadius, Emil Johansson) PP1
3-1 24.10 Christian Nyman (Jadon Joseph, Johan Höglund)
4-1 25.17 Pontus Johansson (Kristoff Kontos, Sebastian Kaijser)
5-1 27.27 Kristoff Kontos (Sebastian Kauppila, Sebastian Kaijser)
6-1 28.46 Marcus Sandström (Anton Tano, Christian Nyman)