Tung förlust i Vännäs

Trots en tidig ledning i bortamötet med Vännäs så blev det förlust för Boden Hockey med 1-4. Hemmalaget visade upp en större energi och effektivitet där Boden vaknade till först i den tredje perioden, men då var det för sent.

Annars var det Boden som fick en drömstart då man redan efter 27 sekunder fick spela power play då Vännäs amerikan Kevin Loppatto åkte ut för en interference. Den chansen tog Boden vara på när Markus Magnusson sköt in 0-1 från blå, hans första mål för säsongen. Men ledningen varade bara i 22 sekunder då Vännäs kvitterade till 1-1 efter en snabb vändning där pucken studsade hemmalagets väg och Emil Norberg kunde med lite flyt sätta pucken i mål.

Vännäs var det hetare laget i den första perioden och hade efter fem minuter chansen att ta ledningen när man spelade in pucken framför mål och sköt direkt, men Oskar Sehlstedt i Bodens mål räddade den gången. Bodens bästa möjlighet kom i power play i mitten av perioden då man var nära två gånger om där bl a Sebastian Harila serverade Jesper Ylivainio som brände ett bra läge.

Istället kunde Vännäs ta ledningen efter 17.39 då Gabriel Österberg sköt ett skott från blå där det blev en retur som Kevin Weiskog med ryggen mot mål lyckades slå in. Dessförinnan hade hemmalaget också haft två raka power play när Sebastian Harila åkte ut två gånger i rad.

Den andra perioden blev en lite mer slarvig period där inget av lagen skapade särskilt många chanser. Men Vännäs ökade ändå på ledningen till 3-1 när man spelade in framför mål och Edwin Enstrand höll i innan han sköt in pucken i mål efter 10.22. Mot slutet av perioden skapade Boden press mot Vännäs och tvingade hemmalaget till en timeout, men kunde trots det inte trycka dit någon puck bakom Marcus Evertsson i Vännäs mål.

Boden inledde den tredje perioden bra och det var lagets bästa period i matchen. Jesper Ylivaino hade bl a ett stolpskott och i power play var Markus Magnusson nära igen när Evertsson i målet räddade. Man fick chansen att spela fem mot tre efter 9.41 och det var återigen Markus Magnusson som hade chansen när Viktor Sandberg drog isär Vännäs lag och Magnusson missade nästintill öppet mål.

När Boden fortsatt tryckte på i den tredje perioden så stod Marcus Evertsson i Vännäs mål i vägen gång på gång och räddade sitt lag från att släppa in Boden i matchen igen. Och istället för 3-2 så kom 4-1 i spel fem mot tre för Vännäs då William Eriksson fick god tid framför mål att sikta in sig och fastställa slutresultatet.

Förlusten var Bodens andra raka och man har nu en viktig match mot Kiruna IF nu på onsdag i Björknäshallen där en seger givetvis skulle vara väldigt välbehövlig för de röda.

Vännäs HC – Boden Hockey 1-4 (2-1, 1-0, 1-0)
Målskytt Boden Hockey: Markus Magnusson
Målskyttar Vännäs HC: Emil Norberg, Kevin Weiskog, Edwin Enstrand, William Eriksson

Skott: 23-37 (12-7, 5-11, 6-19)
Utvisningar BHF: 8×2 VHC: 9×2
Domare: Tomas Byström
Publik: 323 pesoner

Skribent: Jens Lindmark