Tredje raka 3-poängaren!

Efter en lång bussresa ner var det då äntligen dags för det första nedsläppet den här helgen.

Det är alltid lika spännande att möta nya lag och då kan det hända att det blir lite nervöst i början av matchen då lagen oftast brukar ”känna på” varandra en del. Men någon nervositet verkade det då inte finnas i Boden. Redan efter 37 sekunder nyper Max Pålholm in ledningsmålet. Sen dröjer det ungefär bara 5 minuter till, då Tommy Wargh stänker dit 0-2 i powerplay.

En riktigt bra start av Boden, som också var det spelförande laget. Det såg ut som att Köping inte riktigt kom upp i tempo och ingenting verkade fungera för dem.

Boden fortsatte med sitt fina spel, och efter 14 minuter, drog nyförvärvet Henri Auvinen iväg ett riktigt bra slagskott som resulterade i 0-3. Efter målet tog Köping time out och det såg riktigt mörkt ut för hemmalaget. Efter time outen vaknade Köping till liv och började pressa Boden en del, med många skott mot kassen. De fick också chans att reducera i numerärt överläge under slutminuterna, men efter en riktigt ”indianare” i Köpings zon, tog Petter Sundqvist vara på läget och kunde skjuta in 0-4.

Den andra perioden öppnades mycket jämnare bland lagen, dock kändes det som att Köping var aningen vassare än Boden. De skapade fler chanser och var mycket mer alert i sitt spel jämfört med den första perioden. En bit in perioden kom Köping tillbaka till sitt spel i första perioden såg det ut som, då man gav Boden 3 stycken 2 mot 1-lägen väldigt tätt inpå varandra. Boden tog över mer och mer och bet sig tillbaka in i matchen. Köping kunde dock reducera i numerärt överläge, efter 15 minuter. 1-4 var ett faktum och det var också resultatet efter den andra perioden.

I den tredje perioden kom Köping ut riktigt starkt och tog tag i taktpinnen direkt. De märktes att de var i desperat behov av ett mål för att ha en chans att komma ikapp. Boden svarade väldigt bra och stod emot trycket från hemmalaget, man utökade också sin ledning till 1-5 i numerärt överläge, genom Sebastian Huczkowski.

Uppförsbacken för Köping blev allt längre, och en kvittering var långt ifrån när det endast var 11 minuter kvar att spela av matchen. Boden skötte sig bra och spelade på ledningen en aning. 11 minuter in i perioden fick Köping chans i powerplay, och tog vara på den när man gjorde 2-5 med 8 minuter kvar.

Matchbilden var dock densamma resten av perioden, Köping kunde inte riktigt få till det där lilla extra och Boden spelade sitt spel. 3-5 var ett faktum med 30 seker kvar av matchen, och nog kan man säga att nerverna började kittlas lite. Hemmalaget tog sig inget närmre och slutresultatet skrevs till 3-5.

Detta innebär nu att Boden har 3 raka segrar i början av AllEttan. 7 raka segrar om man räknar med även grundserien. Nästa match spelas redan imorgon och då kommer Boden att sättas rejält på prov, då man möter HockeyEttan Västras grundserie-segrare, Borlänge HF.