Tillbaka på vinnarspåret

Boden 2023-01-22 Ishockey Bodens HF – Sundsvall IF

Idag spelades helgens andra hemmamatch, dagens motstånd var IF Sundsvall Hockey

– Jag tycker det var ganska jämnt i de två första perioderna. Jacke gjorde det bra i mål. Vi kanske hade lite spelmässigt övertag men det var kamp där ute, sa Per Ljusteräng efter matchen.

Matchens första utvisning drabbade Boden som också efter några sekunder blev två utvisningar och Sundsvall fick spela 5 mot 3. Vi kämpade och slet, visade stora vilja, Fredrik Granberg täckte två skott och vi redde ut det numerära underläget.

Det var en del känslor redan i den första perioden, vilket fortsatte matchen genom. Vårt första numerära överläge spelades i slutet av den första perioden där vi inledningen stod för bra pucktempo och en del kreativitet. Under den andra halvan av det numerära överläget stred Sundsvall emot bra, rensade och vi hade svårt att etablera spel.

Vi började den andra perioden friskt och fysiskt. Tiden 2.43 gav det äntligen utdelning när Andreas Nilsson sköt och pucken gick via en Sundsvallspelare in hela vägen i mål. Det blev en del 4 mot 4-spel i den andra perioden och en del hawaii, fram och tillbaka.

Marcus “Sasse” Sandström delade ut en offensiv tackling och var sedan nära att stänka dit 2-0 från slottet i den tredje perioden, men bortamålvakten Von Burg tog hand om den pucken. Istället kom 2-0 när samma Sandström och Henri Tamminen kom i ett 2 mot 1-läge och Henri Tamminen stänkte dit pucken i nättaket. Just i skottögonblicket blev han fälld,  brakade in i sargen och fick tyvärr kliva av efter det.

Vi fortsatte ånga på i den tredje perioden, gjorde både 3-0, 4-0 och 5-0.

– Vi började spela lite enklare, var mer samlade i försvaret och då kom vi också samlade i anfallet. De gånger vi strular till det är när vi försöker göra lite extra. De gånger vi håller oss borta från det då blir det bra, resultatmässigt också, och kanske lite retroaktiv utdelning där i tredje perioden, sammanfattade Ljusteräng.

3-0 gjorde Linus Hedman läckert, det fjärde målet stod Wallin för i en fin spelvändning tillsammans med Sasse och Ville. 5-0 satte Max Wahlgren med endast 1 sekund kvar på matchuret.

Nu väntar bortahelg. Vi möter Hudiksvall på bortais under lördagen och åker vidare till Gävletrakten för att möta Strömsbro på söndagen. Sedan vänder serien och nästa hemmamatch spelas lördag 4/2 när Hudiksvall gästar oss.

Boden Hockey – IF Sundsvall Hockey, 5-0
(0-0, 1-0, 4-0)
1-0 22:43 Andreas Nilsson (Felix Dahlroth, Fabian Nilsson)
2-0 44:19 Henri Tamminen (Filip Bratt, Robin Liljekvist)
3-0 51:27 Linus Hedman (Viktor Sandberg, Felix Dahlroth)
4-0 56:10 Alexander Wallin (Christian Nyman, Viktor Näslund)
5-0 59:59 Max Wahlgren (Christian Nyman, Linus Hedman)